Haftanın Oyun Haberleri (13-19 Kasım 2017)

Geride bıraktığımız haftada oyun dünyasında neler yaşandı? Gelin birlikte göz atalım!

Haftanın oyun haberleri yazı dizimize başlangıç yapıyoruz. Adı üstünde haftalık olarak yayımlayacağımız bu yazılarda, geçtiğimiz hafta boyunca oyun dünyasında yaşanan gelişmelere göz atıp özellikle gündemi yoğun olarak meşgul eden olaylara yer vereceğiz.

13 Kasım ile başlayan haftaya dönüp baktığımızda, en çok konuşulan haber şüphesiz EA‘in Star Wars Battlefront 2‘deki mikro ödeme hamleleri oldu. Öte yandan, The Game Awards (Oyun Ödülleri) etkinliğin adaylarının açıklanması ve benzer yapıdaki diğer bir ödül töreni olan Golden Joystick Ödülleri‘nin kazananlarının duyurulması da gündemin önemli konuları arasında kendine yer buldu.

Haftanın Oyun Haberleri yazımızı kronolojik olarak sıraladık.

Pazartesi

  • Ninja Kaplumbağalar, Injustice 2’ye geliyor! NetherRealm’in geliştirdiği DC Comics temalı dövüş oyunu Injustice 2’ye Fighter Pack 3 adlı içerik paketi ile eklenecek yeni karakterler duyuruldu. Donatello, Raphael, Michelangelo ve Leonardo’dan oluşan Ninja Kaplumbağalar’ın dışında Atom ve Enchantress adlı iki karakter daha kadroya dahil edilecek.

Salı

  • EA, Reddit tarihindeki en düşük puanı aldı! Bir önceki haber başlığında da belirttiğim gibi EA, SW Battlefront 2’deki mikro ödeme sitemini abartılı bir şekilde sunduğu için Reddit’te firmanın yaptığı bir açıklama en düşük puanı alarak tarihi rekor kırdı. Açıkçası ben de girip eksi oyumu verdim.
  • Steam’de çıkış yapan yeni oyun sayısı rekor kırdı. Steam’de bu yıl çıkış yapan oyun sayısı, 2005-15 arasındaki 10 yıllık sürede yayınlanan oyun sayısıyla eşit konuma geldi. Valve, bazı çözüm yolları geliştirmeye çalışsa da Steam büyük bir oyun çöplüğü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Böylelikle haftanın oyun haberleri yazımızın ilkinin sonuna gelmiş olduk. Eğer haftanın son günü yeni gelişmeler olursa mutlaka listeye ekliyor olacağız, takipte kalın! Haftaya görüşmek üzere!

Önceki İçerikGolden Joystick 2017 Yılın Oyunu Belli Oldu
Sonraki İçerikGUTS inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz