Steam’deki oyun sayısı rekor seviyede

Bu yıl eklenen oyun sayısı neredeyse 2005-15 yılları arasında çıkanların toplamına eşit.

Steam‘de sadece bu yıl içerisinde çıkış yapan oyun sayısı 6 bini geçerek 2005-15 dönemimdeki toplam oyun sayısına neredeyse denk durumda geldi.

2017 senesi sona ermeden Steam’deki oyun sayısı rekor kırdı. Twitter’dan analist Daniel Ahmad‏‘ın yaptığı paylaşıma göre, yılbaşından itibaren Steam’de yayınlanan oyun sayısı 6 bini geçti. Bu rakam, 2005 ile 2015 yılları arasında platforma eklenen oyun sayılarının neredeyse toplamına eşit.

Ahmad’ın paylaştığı veriler, Ocak ayından başlayıp Kasım’ın ilk haftasındaki döneme kadar geçen sürede Steam’e eklenen oyun sayılarını temsil ediyor. Aynı analistin Ekim ayındaki raporunda ise bu yıl Steam’e yeni eklenen oyun sayısının 2016’ya göre daha fazla olduğu belirtilmişti Hatta Daniel Ahmed bu rakamın yıl bitmeden 6 bini geçeceği tahmininde bulunmuştu.

İLGİLİ HABER – Bu yıl Steam’de geçen yıla göre daha çok oyun yayınlandı

Haziran ayında Greenlight özelliği yerine Steam Direct uygulmasını devreye sokan Valve, 100 dolar ödeme karşılığında geliştiricilerine oyunlarını Steam’e eklemelerini sağlıyordu. Bu sayede ise platformda yayınlanan oyun sayısında düşüş yaşanması hedeflenmişti ancak bu beklenildiği gibi gerçekleşmedi.

Direct’in hayata geçmesiyle hedeflenenin aksine bağımsız yapımcıların Steam’deki gelirlerinde de düşüş yaşandı. SteamSpy istatistiklerine göre, 2015’den bu yana bağımsız yapımcıların ilk ay satışlarında yüzde 39, net gelirlerde ise yüzde 50 oranında azalma meydana geldi.

İLGİLİ HABER – 2017 Steam Sonbahar indirimleri ne zaman?

Önceki İçerikEA, Reddit tarihinin en düşük puanını aldı
Sonraki İçerikIGN’de cinsel taciz skandalı: Çalışanlar eylemde!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz