IGN’de cinsel taciz skandalı: Çalışanlar eylemde!

Cinsel taciz olayları sinema sektöründen oyun basınına sıçradı.

Oyun basının köklü sitelerinden IGN‘de cinsel taciz skandalı yaşandığı gün yüzüne çıktı. Eski bir editörün iki kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla şirket çalışanlarının büyük bir kısmı işe gitmeme kararı aldı.

Cuma günü Twitter üzerinden firmanın eski çalışanlarından Kallie Plagge, geçen yıl ING’de çalışırken ona ve şirketteki diğer bir kadına eski editör Vince Ingenit‘ın cinsel tacizde bulunduğunu yazdı. Plagge, daha sonra ise Kotaku‘ya verdiği röportajda Ingenit’ı akıl hocası olarak gördüğünü ancak sonradan cinsel görüşlerini açıklarken kendisine ve başka bir kadın çalışana karşı kullandığı “manipülatif ve küfürlü yorumlar” nedeniyle oldukça rahatsızlık duyduğunu söyledi. Cinsel tacize maruz kalan diğer kişinin adını ise iznini almadan açıklamak istemediğini belirtti.

Bundan kısa bir süre sonra Vince Ingenit, yapılan suçlamalara karşı bir açıklama yaparak, kendisinin Plagge ile olan arkadaşlığının derecesini abartmış veya yanlış yorumlamış olabileceğini söyledi. Ayrıca söz konusu kişilere karşı cinsel zorlama üzerine konuşma yapmadığını yazdı.

İLGİLİ HABER – NeoGaf Tecavüz Skandalıyla Sarsılıyor

ING çalışanlarının büyük çoğunluğu ise şirketten konuya ilişkin bir açıklama gelene kadar işe gitmeme kararı aldı.

Daha sonra ING’in internet sitesinden bir açıklama yayımlayan içerik yazarları, Kallie Plagge ve diğer kadın çalışana karşı üzüntülerini dile getirdi. Her ikisine de hayal kırıklığı yaşattıkları için büyük bir üzüntü, acı ve pişmanlık duyduklarını belirttiler.

Son açıklama ise IGN Genel Müdürü ve Başkanvekili Mitch Galbraith‘den geldi. Galbraith, IGN’in çalışanlarına güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamı yaratmak için gerekli adımları atması gerektiğini söyledi. Bu amaçla planlama yaptığını açıkladı.

Önceki İçerikSteam’deki oyun sayısı rekor seviyede
Sonraki İçerikThe Game Awards 2017’nin adayları açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz