Star Wars Battlefront 2’deki mikro ödemelerin neden kaldırıldığı ortaya çıktı

EA'in geri adım atmasının asıl sebebi belli oldu.

EA tarafından Star Wars Battlefront 2’deki mikro ödemelerin neden kaldırıldığı gün yüzüne çıktı.

Wall Street Journal yazarlarından Ben Fritz‘in kaleme aldığı bir yazı, Star Wars Battlefront 2‘deki mikro ödemelerin neden kaldırıldığı ile ilgili önemli bilgiler veriyor. Yazıya göre, Disney yöneticileri yaşanan olaylarla ilişkin EA ile temasa geçti ve bu, oyunun çıkışında mikro ödemelerin kaldırılmasında rol oynadı.

İLGİLİ HABER – Star Wars Battlefront 2’deki mikro ödemeler kaldırıldı

Frizt’in yazısında, Disney’in Tüketici Ürünleri ve Medya İletişim Müdürü Jimmy Pitaro‘nun EA’e bir mektup yolladığı, bu mektupta Disney Yönetim Kurulu Başkanı Bob Iger‘ın EA’nin oyunu ve oyuncu topluluğunu yönetme konusundaki endişelerinin yer aldığı belirtildi.

CNN gibi ana akım medya organlarında Star Wars Battlefront II’nin mikro ödemeler aracılığıyla kumar ve bahis gibi unsular içerdiğine yönelik haberlerin yer almasının ardından Disney yöneticilerinin harekete geçtiği tahmin ediliyor.

EA, dün Star Wars Battlefront II’nin çıkışıyla beraber oyundaki mikro ödeme sistemini “geçici olarak” kaldırdığını açıklamıştı. Oyuncuları memnun edecek yeni bir sistemle mikro ödemelerin daha sonra tekrardan oyuna ekleneceği belirtilmişti. Bundan önce ise Reddit’te EA’in yaptığı açıklamaya rekor seviyede düşük puan verilmişti.

Star Wars: Battlefront II, 17 Kasım’da PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkış yaptı.

İLGİLİ HABER – EA, Reddit tarihinin en düşük puanını aldı

Önceki İçerikGolden Joystick Awards 2017’nin kazananları belli oldu
Sonraki İçerikOverwatch ve Star Wars Battlefront 2’ye soruşturma açıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz