THQ Nordic, Biomutant’ın yapımcısı Experiment 101’i satın aldı

Geliştirici stüdyonun hisselerinin yüzde yüzüyle beraber yapım aşamasındaki Biomutant'ın da isim hakları satın alındı.

THQ Nordic, Biomutant’ın yapımcısı Experiment 101 stüdyosunu bünyesine kattığını duyurdu.

İsveç merkezli oyun geliştirme stüdyosu Experiment 101‘in hisselerinin yüzde yüzünün THQ Nordic tarafından satın alındığı açıklandı. THQ Nordic, bununla birlikte stüdyonun geliştirdiği Biomutant adlı oyunun haklarını da satın aldı. Bu işlem için ne kadar bedel ödendiği belirtilmedi.

Experiment 101 stüdyosunun üzerinde çalıştığı Biomutant, THQ Nordic tarafından yayınlanmak üzere Ağustos ayındaki Gamescom’da duyurulmuştu.

İLGİLİ HABER – THQ Nordic’ten yeni bir RPG geliyor: Biomutant

Yapımcı stüdyo Experiment 101’i 2015 yılında, daha önceden Just Cause serisinin yapımcısı Avalanche Studios‘da sanat yönetmeni ve oyun yönetmeni olarak görev alan Stefan Ljungqvist kurmuştu.

Hisselerin yüzde yüzlük satışıyla beraber THQ Nordic, İsviçre’de sahip olduğu stüdyo sayısını dörde çıkardı. Diğer üçü ise Mirage Game Studios, Foxglove Studios ve Pieces Interactive.

THQ ayrıca Almanya’daki Grimlore Games ve Black Forest Games stüdyolarını da elinde bulunduruyor. ABD’de ise önceden THQ Digital Phoenix adını taşıyan Rainbow Studios, THQ Nordic’in yönettiği bir başka geliştirici stüdyo.

İLGİLİ HABER – Biomutant’ın İlk Oynanış Videosu Yayınlandı

Biomutant, Experiment 101 tarafından geliştiriliyor ve THQ Nordic tarafından da PlayStation 4, Xbox One ve PC için yayınlanacak. Henüz çıkış tarihi belli olmayan oyun hakkında daha fazla detayın 2018’de açıklanacağı biliniyor.

THQ Nordic daha önceden Nordic Games olarak faaliyet gösteriyordu. THQ‘nun batmasıyla beraber bu marka satın alınarak bugünkü ismini elde etti.

Önceki İçerikPlayStation Experience 2017 katılımcıları belli oldu
Sonraki İçerikiPhone X Türk Telekom Mağazalarında!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz