Through the Woods Ön İnceleme

Bir anne, oğlu için her şeyi göze alabilir. Peki onun için bir masal efsanesiyle de savaşabilir mi?

Not: Bu ön inceleme oyunun basına gönderilen alpha sürümü üzerine yazılmıştır.

Through the Woods’ta oğlu kaybolan anne Karen’la birlikte Norveçormanlarında bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculukta hedefimiz Karen’ın kaybolan oğlu Fillip’i bulmak. Ancak bir sorun var; Fillip’i kaçıran kişi Old Erik! Old Erik de kim? Kendisi Norveç halk masallarında anlatılan bir troll!

Through the Woods, adından da anlaşılacağı üzere büyük oranda bir ormanda geçen, psikolojik-korku türünde bağımsız bir oyun. Kickstarter kampanyası devam eden ve Steam’den de yeşil ışık yakılan oyun için geliştirici Antagonist tarafından gönderilen bir basın demo’sunu oynadık ve çok beğendik!

Fillip'i ararken...
Fillip’i ararken…

Tamamen karanlıkta geçen oyunda, son yıllarda moda olduğu üzere düşmanımıza karşı herhangi bir silah kullanamıyoruz. TPS açısından oynadığımız oyunda görüldüğümüz anda yapabileceğimiz iki şey var: Kaçmak ya da saklanmak. Silah kullanılmıyor dedik ama elimiz tamamen de boş değil, karanlıkta yolumuzu bulmak için bir adet el fenerimiz var. Ayrıca Fillip, onu takip edebilmemiz için yol üzerine birçok oyuncak ayı bırakmış. Fenerimizin ışığı bu ayıcıklardan yansıyor, bu da doğru yolda olduğumuzdan emin olmamız için güzel bir yöntem. Demo’dan anladığım kadarıyla el fenerinin bir pil sorunu yok, ki bu rahatlatıcı olabilir birçok oyuncu için. Zaten gecenin bir vakti ormanın birinde kayıp oğlumuzu arıyoruz, bir de fenerin pili bitsin istemeyiz.

Through the Woods hikayesini dinamik bir şekilde anlatıyor. Yani biz oynarken bir yandan da Karen ile psikolog arasındaki konuşmalar da oyunumuza eşzamanlı olarak ilerliyor. Tüm oyun bir ‘flashback’ diyebiliriz yani. Karen’ın yaşadıklarını oynayarak keşfediyoruz ve aynı anda kendisi de yaşadıklarını anlatıyor. Geliştiriciler böyle farklı bir anlatım yolunu seçmiş ve şimdilik gayet başarılı olmuşlar gibi görünüyor.

Şu kulübeye saklansam...
Şu kulübeye saklansam…

Büyük kısmı ormanda geçiyor dedik, o halde orman ögeleri iyi kullanılmalı diye düşünüyorsanız, Through the Woods bu konuda kimseyi hayal kırıklığına uğratmayacak gibi görünüyor. Demo’yu oynarken şahsen ben ormandan kaçıp bir kulübeye sığınmak istedim. Seslerin çok iyi kullanıldığı oyunda kendi bastığınız çalı çırpıdan bile korkacaksınız gibi görünüyor. Oyun alpha haliyle bile oyuncusunu germeyi başarıyor yani, bu iyiye işaret. Üstelik çocuğunu arayan bir annenin çaresizliği gayet iyi yansıtılmış, üstüne bir de sadece masallardan bilinen cinste bir ‘yaratık’ da eklenince, buna oyuncunun çaresizliği de ekleniyor.

Through the Woods çoğunlukla karanlıkta geçmesine rağmen görselliği özensiz görünmüyor kesinlikle. Üzerinde uğraşıldığı belli olan grafikler, gayet yeterli düzeyde. Ayrıca orman içlerine yansıyan ay ışığı da fenerimizi kapattığımızda güzel görüntüler ortaya çıkarabiliyor. Üstelik oyun yağ gibi akıyor, henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen çok sorunsuz çalışıyor Through the Woods.

Sonuç

Bağımsız oyunların yükselişinin hızla sürdüğü bir dönemdeyiz ve Through the Woods da bu furyaya katılan başarılı yapımlardan biri olacak gibi görünüyor. Eğer şu an göründüğü gibi çıkış yapabilirse, oldukça büyük beğeni kazanabilir. Oyun 2016’nın ilk çeyreğinde PC, Mac ve Linux için piyasaya sürülecek.

Önceki İçerikI am Bread PS4 Yolunda!
Sonraki İçerikUncharted Serisinin Satışları 21 Milyona Ulaştı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz