PlayStation 5 Pro özellikleri sızdırıldı

Geçtiğimiz günlerde Sony'nin fiyat artışına gittiği PlayStation 5'in zamlı Türkiye fiyatı netleşti.

Bir süredir PlayStation 5’in daha gelişmiş bir sürümünün yapım aşamasında olduğuna dair söylentiler dolaşmakta. Geçtiğimiz gün ise söylentiler daha somut hal almaya başladı. İlk olarak Moore’s Law is Dead adlı YouTube teknoloji kanalı PlayStation 5’in yeni modeli hakkında teknik detaylar ve çıkış tarihini sızdırdı. Ardından Insider Gaming tarafından da durumu onaylayan ve ek detaylar içeren bir makale yayınlandı. İşte PlayStation 5 Pro özellikleri ve çıkış tarihi hakkında elde ettiğimiz detaylar:

  • Render işlemleri PlayStation 5’ten 45% daha hızlı
  • 2-3 kat daha güçlü Ray-tracing (Bazı durumlarda 4 kata kadar gelişme)
  • 33.5 Teraflops (Kıyaslama için orijinal PlayStation 5 10.28 Teraflops gücünde)
  • PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling) adlı yeni bir upscale/antialise teknolojisi ile gelecek
  • 8K’ya kadar destek (mevcut PS5 modelleri 8K çözünürlük desteklemesine rağmen uygulamaları bu değerde çalıştırmıyor. Yukarıda bahsettiğimiz PSSR teknolojisi ve daha güçlü işlemci faktörü ile oyunları artık 4K üzeri çözünürlükte deneyim etmeye başlayabileceğiz)
  • Makine öğrenme mimarisi
  • Yapay zeka hızlandırıcı ile 67 Teraflops’a eş değerlere kadar yükselebilecek performans

Bu yönleriyle PlayStation 5 Pro’nun 2024 sonuna yetiştirilmeye çalışıldığı belirtilmiş. Buradan Rockstar’ın 2025 yılı için duyurduğu GTA 6 öncesi konsol satışlarını yükseltmenin hedeflendiğini öngörebiliriz.

Sızıntıların ardından gözler resmi duyuru için Sony’e çevrilmiş durumda.

Önceki İçerikContra Operation Galuga inceleme
Sonraki İçerik25 yıl aradan sonra yeni Garou oyunu duyuruldu
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz