Pac-Man World RePac inceleme

Bandai ile birleşmeden önce Namco’nun 80’lere damgasını vurmuş meşhur arcade oyunu Pac-Man’i bilmeyen oyuncu yoktur. Labirentlerin içinde peşinizde kovalayan hayaletlerden kaçıp noktaları yiyerek bölümleri bitirdiğiniz o basit ama inanılmaz eğlenceli oyunun kahramanı sonradan kendi platform oyununa da kavuştu. 1999 yılında PlayStation için çıkan için çıkan oyun gayet beğenilmiş ve sadece Amerika’da bile 1 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşmıştı. Aradan geçen yıllar içinde Pac-Man World iki oyunla daha yoluna devam etti, ancak oyunlar eski nesil konsollarda ulaşılmaz hale geldi. Bandai Namco seriyi yeniden diriltmek için kolları sıvadı ve World serisinin ilk oyunu bir kez daha güncel sistemler için çıkışını yaptı. Pac-Man World RePac inceleme yazımızda artık pek hatırlanmayan bir serinin yeniden doğuş macerasına bir göz atacağız.

Aile meselesi

Pac-Man World RePac basit ve matrak bir hikaye ile açılışını yapıyor. Pac-Man’in doğumgünü için hazırlık yapan aile üyeleri hayaletler tarafından kaçırılır ve kurtarma vazifesi de kaçınılmaz olarak kahramanımıza düşer.

Dünyası üç boyutlu olarak hazırlanmış olsa da Pac-Man World RePac’in oynanışı iki boyutlu bir şekilde. Pac-Man tipik bir platform oyununda olduğu gibi sağa sola koşup zıplayabiliyor. Zıplama tuşuna basılı tutarsanız Mario oyunlarındaki Yoshi gibi biraz daha yukarı süzülebiliyorsunuz. Bir de yine Mario tarzında popomuzla güm diye düşmanların üzerine çöktüğümüz bir hareketimiz var, bu objeleri parçalamak için de kullanılabiliyor. Düşmanları haklamak için bir diğer alternatifiniz ise hızlı koşu hareketi – Sonic tarzı hafif bir şarj sonrası Pac-Man olanca gücüyle kendini fırlatıyor. Bölümler içinde kavraması pek de zor olmayan minik bulmacalar da karşımıza çıkabiliyor. Bölümlerde topladığınız meyveler ilişikli oldukları kapıları açıyor. Bu kapılar da çeşitli bonusları aktif ediyor. Oyun sizi ara sıra klasik Pac-Man tarzı oynanışa sahip olan mahzenlere de atıyor. Belirli bölümlerin sonunda ise platform oyunlarının olmazsa olmazı boss savaşları yapıyorsunuz.

Neler değişmiş?

Orijinalde PlayStation için çıkan oyunun hem oyun içi görselleri hem de ara sahneleri baştan hazırlanmış. Görseller daha detaylı ve sevimli, ışıklandırma ve renk paleti de mümkün olduğunca canlı hale getirilmiş. Bölüm tasarımları eklenen detaylara rağmen orijinal oyunun ruhuna uygun şekilde muhaza edilmiş. Aşağıdaki videoda detayların ne kadar değiştirildiğini gözlemleyebilirsiniz:

PlayStation sürümüne kıyasla yeniden yapımda görseller çağ atlamış olsa da oyun kendi naif ve yalın yapısını koruyor. Bu nedenle platform seçimimizi güncel Nintendo Switch’ten yana kullandık. Performans konusunda PlayStation 5 ve Xbox Series gibi konsollarda zaten en üst düzeyde bir sonuç alacağımızı biliyorduk, ancak Nintendo Switch gerçekten şaşırtıcı sonuçlar vermeyi başardı. İlk sürprizimiz oyunun Switch sürümünün çözünürlük ve performans modu sunması oldu. Bu modlara PS5 ve Xbox’tan alışığız ama oyunu stabil çalıştırsa yeter dediğimiz hibrit bir el konsolunda bunu görmek çok şaşırtıcı. Daha da ilginci zaten 1080p üzeri görüntü çıkışı vermeyen konsolun performans modu görsel olarak hiç kayıp hissettirmeden 60fps akıcılık vermeyi başardı. Özellikle elde oynarken direkt bu mod ile oynamanızı tavsiye ediyoruz. Malum, TV’ye bağlı değilken cihazın çözünürlüğü zaten 720p’ye kilitleniyor.

Pac-Man World RePac bir klasiği modern oyuncularla buluşturan tatlı bir platform oyunu. Nintendo sistemlerinde oyun oynamayan oyuncuların zaten bu tarz oyunlar çok karşılarına çıkmıyor, türü seviyorsanız şans verilebilir. Nintendo tarafında ise Mario oyunlarından bir nefes almak, farklı bir yapım denemek için bakılabilir, ayrıca sistemin en iyi performans gösterdiği platform oyunlarından biri olması da cabası. Platform oyunlarını çok seven bir oyuncu değilseniz şiddetle tavsiye edebileceğimiz bir yapım değil, ama kendi yağında kavrulmuş, hoş bir oyun diyebiliriz.

GENEL BAKIŞ
Görseller
7.5
Oynanış
8
İçerik
8.5
Eğlence
8
Önceki İçerikTeenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection inceleme
Sonraki İçerikSplatoon 3 çıktı: Splatlands’i renklere boyayın!
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
pac-man-world-repac-incelemeDaha çok sevilen World 2 ve 3'ü bir kez daha görmemizi sağlama potansiyeli taşıyan küçük bir adım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz