PlayStation VR Worlds – İnceleme

PlayStation VR Worlds tam olarak 5 ayrı içerikten oluşan bir paket, bu yönüyle özellikle VR dünyasına yeni girmiş olanlar için ideal bir başlangıç oyunu niteliği taşıyor.  Bazılarında seyirci olduğunuz bazılarında ise aksiyona daldığınız bu 5 içeriğin detaylarına ise incelemizin devamında sırayla bir bakış atacağız.

The London Heist: PlayStation VR Worlds’ün yıldızı niteliğindeki London Heist’ta çetenizle birlikte bir banka soygunu yapıyor ve bolca aksiyona giriyorsunuz. Hem Dualshock 4 hem de Move kontrolcüleriyle oynanabilen oyun özellikle çatışma sahnelerinde move kontrolcüsüyle çok keyifli oluyor. Eğer zamanında playstation 3’ünüze  move aldıysanız ama pek değerlendiremediyseniz PS VR sayesinde bolca işinize yarayacaklar.  The London Heist aynı zamanda özellikle 90’lı  yıllarda çok popüler olan on rail / arcade shooter türü oyunların (bakınız: Time Crisis, Sin and Punishment vs.) VR’da gayet iş görebileceğini bize kanıtlamış oluyor.

Oyunun tek eleştirilebilecek kısmı ise maalesef süresi. Yarım saat içinde bitirebildiğiniz oyun ağzınıza bir parmak bal çalıp kenara çekiliyor. Neyse ki pakette keşfedilecek başka maceralar da var.

 

Ocean Descent: Bu içerik bizi rengarenk yapısı ve türlü canlılarıyla birlikte denizler altına bir yolculuğa çıkarıyor. Ocean Descent aktif olarak bir kontrol söz konusu değil, olaylar gelişirken etrafı seyrediyorsunuz. Kendi içinde bir kaç bölüme ayrılan oyunda bir dalgıç edasıyla tamamen kendinizi dış dünyadan soyutlayabiliyor, özellikle Shark Encounter bölümü ile heyecanlı ve gerilimli anlar da yaşabiliyorsunuz.
3 boyutlu fragmanına da mutlaka bir göz atın:

VR Luge: Paketin en matrak oyunu. Sırt üstü uzandığınız bir kızak ile trafiğin ortasında illegal bir atraksiyona girişiyorsunuz. Kafa hareketlerinizle kontrol ettiğiniz oyunda sürat hissiyatı harika… Bir yandan arabalara ve yol kenarlarına çarpmamaya çalışırken diğer yandan rekor kırmaya çalışıyorsunuz. Misafirlerinizle hız rekoru kırmak için sırayla oynanabilecek cinsten bir oyun, onun haricinde ise bir kaç tur oynadıktan sonra pek bir  şey vaad etmiyor maalesef.

 

Scavenger’s Odyssey: Sizi bir mechanın içine oturtan bu bilimkurgu / aksiyon oyunu tıpkı the London Heist gibi hikaye odaklı bir ilerleyişe sahip.  Geçmişini keşfetmeye çalışan bir uzaylıyı kontrol ettiğimiz oyunda yine (maalesef) uzun soluklu olmayan ama bol aksiyonlu bir maceraya girişiyoruz.

Danger Ball:  Pong ve Arkonoid karışımı bir oyun olan Danger Ball’da kafa hareketlerinizle yönettiğiniz levha ile topu sektiriyor, takibinizden skor kapmaya çalışıyorsunuz; bu yönüyle oyun Pong’a benzerken etraftaki cisimleri parçalayabiliyor oluşunuz da Arkanoid’i anımsatıyor.  Gayet keyifli ve tekrar oynanmaya müsait bir oyun olmasına karşın tüm rakipleriniz sadece yapay zekadan ibaret. Çevrimiçi mod olsa çok daha uzun ömürlü olabilirmiş.

Son Söz

PlayStation VR Worlds oyunları uzun soluklu olmasa da çeşitlilik açısından doyurucu sayılabilecek; arkadaşlarınızla, misafirlerinizle kısa süreli oyun seansları ve yazının girişinde bahsettiğim gibi VR ile ilk kez tanışacak oyuncular için ideal bir paket olmuş . Konsolun pek çok oyununun yarı fiyatına satılan (kutulu 149, dijital 119 TL) PS VR Worlds iyi bir fiyat / performans oyunu.

GENEL BAKIŞ
Görseller
7
Oynanış
7
Ses / Müzik
7
Hikaye / Sunum
8
Eğlence Faktörü
9
Fiyat / Performans
9
Önceki İçerikKojima, yeni oyunu Death Stranding hakkında daha fazla detay paylaştı
Sonraki İçerikResident Evil 7’nin dağıtım verileri açıklandı; serinin toplamı 75 milyona ulaştı!
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
playstation-vr-worlds-incelemePlayStation VR Worlds tam olarak 5 ayrı içerikten oluşan bir paket, bu yönüyle özellikle VR dünyasına yeni girmiş olanlar için ideal bir başlangıç oyunu niteliği taşıyor.  Bazılarında seyirci olduğunuz bazılarında ise aksiyona daldığınız bu 5 içeriğin detaylarına ise incelemizin devamında sırayla bir bakış atacağız. The London...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz