PlayStation Başkanı Jim Ryan görevini bırakıyor

Sony Interactive Entertainment CEO'su Jim Ryan, 30 yıllık kariyerini sonlandırarak 2024'ün mart ayında görevini bırakmaya hazırlanıyor.

PlayStation CEO'su Jim Ryan görevini bırakıyor

PlayStation’ın en tepe ismi, Sony Interactive Entertainment (SIE) Başkanı Jim Ryan, 2024’ün mart ayı itibariyle görevini bırakacağını duyurdu.

Jim Ryan’dan sonra görev alacak isim belli olana kadarki geçiş sürecinde SIE Başkanı görevini Hiroki Totoki üstlenecek. Totoki aynı zamanda Sony Group Corporation’ın Başkanı ve Sony CEO’su Kenichiro Yoshida’dan sonraki en yetkili ikinci kişi konumunda bulunuyor.

Jim Ryan, Sony kariyerine 1994’te başlamış ve şirket içerisinde çeşitli pozisyonlarda görev alarak kariyer basamaklarını tırmanmıştı. PlayStation birimini de bünyesinde barındıran Sony Interactive Entertainment’ın Başkanı olmadan önce PlayStation’ın Avrupa bölgesini yönetiyordu. 2019’da PlayStation’ın başına getirilen Jim Ryan, PlayStation 5’in başarılı bir çıkış dönemi geçirmesini sağladı.

Öte yandan zaman zaman PlayStation topluluğunun tepkisini çeken kararlara da imza attı. Servis oyunlarına ağırlık verilmesi, birinci parti oyun fiyatlarında artışa gidilmesi ve en son PS Plus abonelik fiyatlarına yüksek oranda zam yapılması bunlardan birkaçıydı. Jim Ryan yönetimi boyunca PlayStation, bir önceki nesle kıyasla oyuncu topluluğuyla daha az iletişim kuran bir yapıya da büründü. Daha seyrek PlayStation Showcase etkinlikleri düzenlendi ve bu etkinliklerde birinci parti PlayStation Studios oyunları daha az yer buldu.

Önceki İçerikBud Spencer & Terence Hill: Slaps and Beans 2 inceleme
Sonraki İçerikCounter-Strike 2 hazır! NVIDIA Reflex, Sistem Gecikmesini %35’e Kadar Optimize Ediyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz