Microsoft’un Activision Blizzard alımı sonrası “Sony baskı altında”

Analistler video oyun endüstrisindeki konsolidasyonun devam edeceğini ve PlayStation'ın büyük bir satın alımla cevap vereceğini düşünüyor.

ABD ve Avrupa’daki rekabet kurumlarının iki yıl süren incelemeleri sonrasında Microsoft’un 68,7 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımı nihayet tamamlandı. Bu gelişmenin video oyun endüstrisi için olası etkilerini ise analistler yorumladı.

GamesIndustry.biz’e konuşan video oyun analistlerinden Kantan Games CEO’su Serkan Toto, “Sony, Bungie satın alımından sonra bile karşılık vermek için baskı altında. PlayStation için daha fazla satın alım ve yatırım hamlesi bekliyorum ve bunlardan biri [Sony için] kayda değer şekilde olumlu bir değişiklik sağlayacak büyük bir satın alım olacaktır.” yorumunda bulundu.

Toto ayrıca Sony’nin mevcut ürün stratejisini koruyarak 70 dolarlık büyük bütçeli oyunlara arkasını yaslamaya devam edeceğini belirtti.

Ampere Analysis’den Piers Harding-Rolls da Sony’nin satın alım ve birleşme açısından aktif olmaya devam edeceğini ve mevcut konsol neslindeki güçlü pozisyonunu koruyacağını düşünüyor.

Midia Research’ten Karol Severin ise Activision Blizzard alımı sonrası Microsoft ile sadece oyun alanında rekabet etmenin zorlaşacağını belirterek, Sony’nin sadece Take-Two gibi büyük bir satın alımla karşı hamlede bulunabileceğini ancak bunun pek de mümkün gözükmediğini söyledi.

Önceki İçerikRiot Forge, Song of Nunu: A League of Legends Story müzik klibini yayınladı
Sonraki İçerikMetal Gear Solid: Master Collection Vol.1 inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz