PlayStation VR2 yeni özellikleri ile kullanıcı deneyimini geliştiriyor

PS VR2, sanal gerçeklik kullanımını kolaylaştıran pek çok yenilikle beraber geliyor.

PlayStation VR2'nin kullanıcı deneyimini geliştiren şeffaf görüş ve oyun alanı düzenleme gibi yeni özellikleri duyuruldu.

Sony, PlayStation VR2 için yeni özellikleri duyurdu. Bunlar arasında şeffaf görüş, yayın desteği ve oyun alanını düzenleme gibi çeşitli özellikler yer alıyor.

PlayStation Blog’da yer alan duyuruya göre, Sony’nin yeni nesil sanal gerçeklik cihazı PS VR2, kullanıcı deneyimini geliştirmeye odaklanan birtakım yeni özellikler ile geliyor. Bunlardan ilki olan şeffaf görüş özelliği PS VR2’yi çıkarmadan etrafı görebilmeyi ve böylece odada daha rahat hareket edebilmeyi sağlıyor. Kullanıcılar, PS VR2’de yer alan bir buton yardımıyla veya konsolun Kontrol Merkezi’ndeki Kartlar aracılığıyla şeffaf görüş özelliğini açıp kapatabilecek.

Bir diğer özellik olan Düzenlenebilir Oyun Alanı, PS VR2 içerisindeki kameralar ve Sense Controller yardımıyla odayı tarayıp oyun alanı oluşturmayı ve bu alanı oyun tarzına göre düzenleyebilmeyi sağlıyor.

Yayın özelliği ise PS5 HD Kamerasını konsola bağlayarak PS VR2 ile oyun oynarken canlı yayın yapabilme imkanı sunuyor.

Son olarak, PS VR2’de Sinematik Mod ve VR Mod olmak üzere iki kullanım seçeneği yer alacak. VR Mod ile oyuncular VR oyun içeriğini 360 derece gözlemleyebilecek. Bu modda iken içerikler 4000 x 2040 (her bir göz için 2000 x 2040) çözünürlükte, 90Hz/120Hz frame-rate ve HDR desteği ile görüntülenecek.

Sinematik Mod ise kullanıcıların PS5 sistem menüsünü, arayüzünü, tüm VR dışı oyunları ve medya içeriklerini sinema ekranı gibi görüntülemesini sağlayacak. Bu modda iken içerikler 1920×1080 çözünürlükte, 24/60Hz frame-rate ile HDR video formatında ve ayrıca 120Hz olarak görüntülenebilecek.

Sony, PlayStation VR2’nin ne zaman piyasaya sürüleceğini ve satış fiyatını henüz açıklamadı.

Önceki İçerikTeenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection, 30 Ağustos’ta sizlerle!
Sonraki İçerikLive A Live inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz