Notch, Mojang’den ayrıldığını kişisel internet sitesinden duyurdu

Minecraft’ın yaratıcısı Notch, kişisel blogundan yaptığı bir duyuru ile Mojang şirketi ile olan bağlantılarını kestiğini ve Mojang’den ayrıldığını açıkladı.

Bu sabah 2 önemli olay gerçekleşti.Birincisi, Microsoft, Minecraft ve dolayısıyla yapımcı şirket Mojang’i satın aldı.Diğeri ise, Minecraft’ın yapımcısı Markus “Notch” Persson, Mojang’den ayrıldığını duyurdu.

Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz hafta Mojang’in Microsoft tarafından 2 milyar dolar karşılığında satın alınacağı iddiaları vardı. Bugün o iddialar gerçeğe dönüştü ve tam tamına 2.5 milyar dolar karşılığında Microsoft,  Mojang’i satın aldı. Mojang bu satış işlemini resmi internet sitesi üzerinden duyurarak hayranlarına açıklamada bulundu.

Gelelim Notch’un Mojang’den ayrılmasına. Markus Persson, yazdığı yazıda “Kendimi gerçek bir yapımcı olarak görmüyorum. Oyun yapıyorum çünkü eğlenceli, oyunları ve programları seviyorum ama ben oyunları büyük bir hit kazanmak ve dünyayı değiştirmek için yapmıyorum” şeklinde açıklamada bulundu. Ayrıca yazısının sonunda bu satış işlemini  para için değil, ruh sağlığı için yaptığını belirtti.

Kaynak: Notch.net ve Mojang.com

Önceki İçerikYeni nesil GTA V’ten yeni ekran görüntüleri ve detaylar
Sonraki İçerikHearthstone 20 milyon oyuncu sayısına ulaştı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz