SÖYLENTİ: Hideo Kojima yeni oyunu için Microsoft ile görüşüyor

İddiaya göre Phil Spencer aylar öncesinden bunu haber verdi.

Xbox'ın Başkanı Phil Spencer | Arka planda Xbox logosu ile Kojima Productions figürü yan yana duruyor

Yeni bir söylentiye göre, Japon oyun yönetmeni Hideo Kojima yeni oyunu için Microsoft ile anlaşmaya yakın olabilir.

GamesBeat’ten Jeff Grubb, Kojima Productions’ın üzerinde çalıştığı yeni oyun projesi için Xbox ile görüşme halinde olduğunu öne sürdü. Grubb söz konusu yazıda, PlayStation tarafından birkaç gün önce duyurulan PS5’e özel Abandoned adlı yeni bir bağımsız yapımın aslında “Kojima’nın yeni gizli oyun projesi” olduğu yönündeki iddialara karşılık verdi ve bunun gerçek olmadığını belirtti.

Sonrasında, Abandoned’ı geliştiren Blue Box Game Studios yayımladıkları açıklamayla iddialara cevap verdi ve Hideo Kojima ile hiçbir bağlantılarının olmadığını söyledi.

İddiaların aksine Grubb, Kojima’nın sıradaki oyunu için bir süredir Microsoft ile görüştüğünü ifade etti. Ayrıca, Xbox’ın Başkanı Phil Spencer’ın yakın zaman önce yaptığı bir video konferansta arka rafta gözüken Xbox logosu ile Kojima Productions figürünün yan yana durmasının da bu iki firmanın görüşmesine bir atıf olduğunu yazdı.

Son olarak ise Kojima-Xbox görüşmesinin olumlu yönde sonuçlanıp sonuçlanmadığını bilmediğini belirtti. Eğer anlaşma gerçekleşirse, Hideo Kojima’nın yeni oyunu Xbox platformlarına özel olarak çıkış yapabilir ve çıkışının ilk gününde Xbox Game Pass servisine eklenebilir.

Hideo Kojma, Konami’den ayrıldıktan sonra Kojima Productions adıyla kendi stüdyosunu kurmuş ve Sony ile anlaşarak PS4 ve PC için Death Stranding’i geliştirmişti. Benzer bir anlaşmanın bu sefer Microsoft ile yapılması oldukça olası duruyor, zira Xbox son zamanlarda epey agresif bir tutum göstererek yeni nesil konsol yarışına önde başlamak istiyor. Microsoft bu bağlamda Bethesda’yı bünyesine katmıştı. Ek olarak üçüncü parti firmalarla anlaşarak büyük oyunları çıkışının ilk gününde Game Pass’e eklemeye çalışıyor. Bunun son örneği ise Outriders olmuştu.

Sony oyunu MLB The Show 21 çıkış gününde Xbox Game Pass’te; PlayStation’da tam fiyattan satılacak

Önceki İçerikPAC-MAN 99 Nintendo Switch için çıktı
Sonraki İçerikNEO: The World Ends With You’nun çıkış tarihi belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz