Microsoft, Spider-Man oyunlarını geliştirme teklifini reddetmiş

Spider-Man oyunları şu anki durumun aksine Xbox'a özel olabilirmiş.

Microsoft'un Xbox için Spider-Man oyunu geliştirme teklifini reddettiği ortaya çıktı.

Microsoft‘un Xbox için Spider-Man oyunu geliştirme teklifini reddettiği ortaya çıktı.

Spider-Man IP’si (fikri mülkü) Sony‘nin birinci parti PlayStation oyunları arasında çok önemli bir yere sahip. Ancak durum aslında çok farklı olabilirmiş. Zira Marvel Games‘in Activision ile olan Spider-Man oyunları lisans anlaşmasının sona ermesinin ardından aynı anda hem Sony hem de Microsoft ile temasa geçtiği fakat Xbox’ın söz konusu teklifi geri çevirdiği ortaya çıktı.

Marvel Games’in başındaki isim Jay Ong, Steven L. Kent tarafından hazırlanan “The Ultimate History of Video Games”in ikinci cildinde konuyu açığa çıkardı. Ong, Marvel olarak Spider-Man IP’si için “daha iyi bir ev bulmak” amacıyla Activision ile olan anlaşmayı feshettiklerini belirterek yeni bir partner arayışına girdiklerini söyledi.

Bu doğrultuda hem Microsoft hem de Sony ile görüştüklerini ifade eden Org, Xbox tarafının dışarıdan başka markaları lisanslamak yerine kendi IP’leri üzerine odaklanmak istemesi nedeniyle bu teklifi reddettiğini açıkladı. Daha sonra 2014’ün Ağustos ayında eski Sony yöneticilerinden Adam Boyes ve John Drake ile görüştüğünü belirterek, söz konusu görüşmeyi “[Batman] Arkham oyunlarının üstüne çıkabilecek ve [PlayStation] platformunun benimsenmesini sağlayabilecek en az bir oyuna ve belki de birden fazla projeye imza atabilecek bir hayalimiz var” ifadeleriyle özetledi.

Sonrasında ise bilindiği üzere Sony, Insomniac Games ile işbirliğine giderek 2018’de Marvel’s Spider-Man‘i PS4 için piyasaya sürdü. Oyun, Sony’nin en çok satan oyunları arasında girdi ve Insomniac Games’in Sony tarafından satın alınmasında etkili oldu. Insomniac Games şu anda ise iki Marvel projesi üzerinde çalışıyor. PS5 için Marvel’s Spider-Man 2 ve Marvel’s Wolverine oyunlarını geliştiriyor.

Önceki İçerikLego Star Wars: The Skywalker Saga inceleme
Sonraki İçerikGod of War Ragnarök’un erişilebilirlik özellikleri açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz