Yeni nesil konsolların stok sıkıntısı 2023’e kadar sürebilir

Raflarda PlayStation 5 veya Xbox Series X görmek iki yıl daha mümkün olmayabilir.

Toshiba, küresel çip arzı sorunu nedeniyle PlayStation 5 ve Xbox Series X|S üretiminde yaşanan sıkıntının 2023’e kadar devam edebileceğini belirtti.

Çip arzında yaşanan küresel sıkıntı hala devam ediyor ve en az bir yıl daha sürecek gibi gözüküyor. Birçok teknoloji firmasını etkileyen bu arz sıkıntısından etkilenen şirketlerin arasında Microsoft ve Sony de yer alıyor. Her iki firma da çip üretimindeki yavaşlık nedeniyle yeni nesil konsollara olan talebe yetişmekte zorlanırken, parça üretimindeki önemli firmalardan biri olan Toshiba’dan kötü bir haber geldi.

GamesIndustry.biz’in Bloomberg’tan aktardığı habere göre, Japon teknoloji üreticisi Toshiba, yeni nesil konsollar olan PlayStation 5 ve Xbox Series X|S’in üretimindeki gecikmelerin 2023’e kadar sürebileceğini öngörüyor.

Toshiba’daki tepe yöneticilerinden Takeshi Kamebuchi, “Çip arzı en az önümüzdeki yılın Eylül ayına kadar yavaş kalmaya devam edecek. Bazı durumlarda, bazı müşterilerin taleplerini 2023’e kadar karşılayamayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Bloomberg’ın haberinde, Toshiba’nın önümüzdeki üç yıl boyunca çip üretimini hızlandırmak adına 545 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladığı belirtiliyor. Hatta firmanın talebi karşılamak adına yeni bir fabrika açabileceği söyleniyor.

Öte yandan, Takeshi Kamebuchi çip talebi en yüksek firmalar arasında oyun konsolu üreticilerinin yer aldığını belirterek, bu firmaları yüzde yüz oranında tatmin edemedikleri için yaşanan hayal kırıklığı nedeniyle özür diledi.

Yeni PS5 modeli daha çok ısınıyor olabilir

Önceki İçerikSÖYLENTİ: God of War Ragnarok’un hikaye uzunluğu 40 saat olabilir
Sonraki İçerikDeath Stranding Director’s Cut’ın son fragmanı yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz