Hideo Kojima: Ölene kadar oyun yapmaya devam edeceğim

Yeni projesi Death Stranding için "sektörün en iyisi olan yepyeni bir fikir" yorumunda bulunan Hideo Kojima, "Ölene kadar oyun yapacağım." dedi.

Geçen hafta, Metal Gear serisinin yaratıcı ismi Hideo Kojima, yeni stüdyosuna ait birçok yeni fotoğraf yayınlamıştı. Bu stüdyosunda ilk bağımsız yapım oyunu Death Stranding‘i geliştiren Kojima, yeni oyun projesi hakkında şu ana kadar pek fazla detay vermese de, yine geçen hafta BBC’ye verdiği röportajda, Death Stranding’in “daha önceden oynanan hiçbir şeye benzemeyeceğini” söylemişti.

Bu sefer Glixel adlı internet sitesine röportaj veren Kojima, “Eskiden çalıştığım yerden ayrılmamın ve yeni bir stüdyosu kurmamın ardından tabii ki soracağımız ilk soru ‘Ne yapmamız gerekiyor?’ şeklindeydi. Doğal olarak, bir şeyler ortaya koymamız gerekiyor ancak her zaman birçok yeni fikrim var. Her gün yeni fikirler aklıma geliyordu ve hepsi birbirini geçersiz kılıyordu. Aklımın ucunda birkaç tane vardı ve bu oyunu [Death Stranding] seçerek sona geldik. Her şeyden önce, bu yapım konusunda oldukça hevesliydik ve sektör için en iyisi olacağını düşündük. Death Stranding, uzun süredir aklımızda olan bir proje değildi, gerçekten de yepyeni bir fikirdi.” dedi.

Şu anda global çeşitlilik ile ilgilendiğini söyleyen Hideo Kojima, “Zamanla eşleşen bir şeyler yapmanız gerektiğine inanıyorum çünkü dünya her gün değişim içerisinde. Her gün yeni gelişmeler oluyor, dünyadaki insanlar her zaman değişiyor. Bazen, film yönetmenleri çocukken buldukları fikirler ile yetişkin oldukları zaman film yapıyorlar. Bunun yapılmaması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum, çünkü o fikir artık güncel değil.” ifadelerini kullandı.

“Ölene kadar çalışmaya ve oyunlar yaratmaya devam edeceğim.” diyen tecrübeli oyun yönetmeni Kojima, “İşimi bırakmak ve geri kalan hayatımı balık tutarak geçirmek istemiyorum. Ölene kadar tüm gücümle en önde yer almak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Röportajın tamamına, Glixel’den ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerik“Horizon: Zero Dawn” Yaratıcılarından Troy Mashburn GIST’te Oyun Severlerle Buluştu
Sonraki İçerikNioh’un ilk incelemeleri yayımlandı; işte verilen puanlar!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz