Party Hard 2 inceleme

Parti düşmanı Darius geri döndü.

Şu günlerde neredeyse oyun dünyasının tamamı gözünü Red Dead Redemption 2‘ye çevirmiş durumdayken, Rockstar’ın bu büyük devam oyunundan bir gün önce çıkış yapan bir başka devam oyunu daha vardı. Party Hard 2, bundan iki sene önce çıkış yapan ilk oyunun bıraktığı mirası devralan ancak bunun eksik ve hatalı yerlerini büyük ölçüde giderebilen ve üstüne çeşitli yenilikler katan 8 bit görsellere sahip aksiyon türünde bir devam oyunu. Başlamadan önce ufak bir not, Party Hard 2 inceleme yazımız oyunun yayıncısı tarafından sağlanan Steam kodu ile hazırlanmıştır.

Parti nereye Darius oraya

Party Hard 2, ilk oyunda olduğu gibi Darius‘un gece uykularını bölen partilere saldırmasını konu alıyor. Bu sefer, hikayenin başlangıcı Darius’un kullandığı uyuşturucu ilaçlar nedeniyle işten atılmasına gidiyor. İşten atıldığı günün akşamında bir gece partisinin uykusunu bölmesiyle Darius’un kafası atıyor ve kendisini partinin kapısında buluyor, bundan sonrası ise tam bir katliam. Oyunda 14 farklı bölüm ve bu bölümlerden ikisinde de boss dövüşü bulunuyor ve her bir bölümün teması yine ilk oyunda olduğu gibi çeşitli ve yine ilk oyunda olduğu gibi 4 farklı oynanabilir karakter tasarımı mevcut. Her bir karakterin de kendine has belli başlı özellikleri bulunuyor. Örnek vermek gerekirse, koşu için gerekli olan fazla stamina, fazla can, toplu katliam yapmak için özel yetenekler başlıca ayrımlar. Ayrıca her bir bölüm arasında ilk oyunun aksine düşük bütçeli anime tarzı ara sahneler eklenmiş, bu da hikayenin sağlam ayaklar üstüne basmasına yardımcı oluyor ve bölümler arasındaki geçiş için köprü görevi görüyor. Dolayısıyla her bir sahne Darius’un bir sonraki hedef partisini de gösteriyor.

Party Hard 2 inceleme

Challenge varsa ödül de var

Her bölümde ve her bir bölümün içinde oyun bizlere farklı görevler sunuyor. Öncelikle ana görevler var ve çete üyesi, uyuşturucu üretimi yapanlar, uyuşturucu alışverişi yapanlar gibi ayrı gruplardan birkaç kişiyi öldürmemizi istiyor. Ya da partideki herkesi de öldürebilirsiniz, bu da her zaman tercihler arasında. Ana görevi yaptıktan sonra gösterilen tahliye noktasına giderek o bölümü bitirebiliriz. Tercihe bağlı görevler de ise kilitli odaya gir ve araştır, öldürdüğün bir korumayı canlandır, korumaların yanından görevli kimlik kartı ile geç gibi çeşitli zorluklar bulunuyor. Bu zorlukların en büyük esprisi oyuna eklenen Challenge sisteminde ilerleme kaydetmenize olanak tanıması. Bu sistemde Criminal, Anarchy, Stealth ve Mystic olmak üzere dört farklı Challenge kategorisi var hepsinde de ilerleme kaydettikçe ödül veriliyor. Oyunun her bir bölümünde yer alan birden fazla yan görevin her biri farklı bir kulvardaki zorluğu temsil ediyor. Öte yandan, ana göreveler de Challange sisteminde ilerleme kazanmanıza olanak tanıyor. Bu sistem, Party Hard 2’nin ilk oyundan ayrıldığı önemli noktalardan biri diyebilirim. Bir diğer ayırıcı nokta da crafting sistemi. İlk oyunda olmayan bu sistem ile yeni öldürme araçları yapabiliyoruz: Boş şişelerin içine benzin döküp molotof kokteyli elde etmek gibi…

Aman dikkat, elektrik akımına kapılmayın!

Oynanış açısından bakıldığında, Party Hard 2’nin ilk oyunun üstüne oldukça fazla şey kattığını rahatlıkla söyleyebilirim. Yine çevre ile etkileşim olağanüstü derecede yoğun: İçkilere zehir koymak, hoparlörleri patlamak, su birikintisi oluşturup buraya elektrik akımı vermek, yerlere benzin döküp yangın çıkartmak, ölüleri çöp kutularına saklamak, gizli geçitler ile haritanın bir ucundan diğer ucuna geçmek gibi çeşitli eylemler var. Bu tip eylemleri görmek için de “Tab” tuşuyla Party Vision özelliğini kullanıyoruz. Yine aynı özellikle sayesinde görevlerdeki hedeflerimizi de rahatlıkla ayırt edebiliyoruz. Yalnız, oyunun ilkinden ayrıldığı bir diğer kritik nokta da zorluk. İlk oyun daha çok arcade yapıdayken, ikinci oyun belirli bir strateji belirlemeye itiyor. Her bir bölümün bitirme süresi yaklaşık 10 dakika ancak 15 ve üstü dakika harcadığınız zamanlar da oluyor ve eğer öldürdüğünüz esnada görgü tanığı bırakırsanız polisten kurtulmanız oldukça zor. Polislerin enerjisi diğerlerine göre daha çok ve ilk önce elektro şok cihazıyla bayıltmak ya da diğer çevre etkileşimleri sayesinde etkisiz hale getirmek gerekiyor. Kısacası, bir bölümü geçmek için hedeflerinizin ve partideki diğerlerinin hareket şablonlarını gözlememek ve buna bağlı bir plan yapmanız gerekebilir ki bu da bir bölümü geçmek için 6-7 kez hatta belki de daha fazla oynamanız anlamına geliyor.

Party Hard 2 inceleme

Görsellere ve müziklere değinmek gerekirse, yine ilk oyunda olduğu gibi 8 bit tasarımlar sunan Party Hard 2, ilk oyuna kıyasla görsellik anlamında da gelişim göstermiş. Bölüm sayısından fazla olan 27 farklı müzik de oyuna çeşitlilik katmış. Bölümler demişken, oyundaki bölüm tasarımlarının genişliği ilk oyuna kıyasla daha da büyümüş ki bu da hedeflerinize farklı şekillerde yaklaşmanıza imkan veriyor.

Özet geç diyenlere

Party Hard 2, ilk oyunun temellerini koruyup üstüne yeni ve taze şeyler katabilmiş. İlk oyundaki arcade yapısını kırıp biraz daha zorlayan yapıya bürünen oyun, genişletilmiş bölüm tasarımları, yeni crafting sistemi, sunduğu görev çeşitliliği ve hedeflere farklı yaklaşım yolları ile bir devam oyununun nasıl gelişim gösterebileceğine iyi bir örnek. Tabii, hoparlörleri patlattığınız halde devam eden müziği ve dans edenleri saymazsak. Hea, bir de şu vardı: İlk oyunda olduğu gibi partiye gelen polis ve ambulans arabalarının önüne geçeni ezmesi – Ambulansın polisi ezip öldürdüğüne şahit oldum ve diğer polis memuru çekip gitti.

 

25 Ekim’de Steam’de çıkış yapan ve 32 TL fiyat etiketine sahip olan Party Hard 2, çıkışına özel kısa süreliğine yüzde 10 indirimle satılıyor.

Party Hard 2 sistem gereksinimleri:

MİNİMUM:

    • İşletim Sistemi: Windows XP/7/8/10
    • İşlemci: Intel Core i3
    • Bellek: 4096 MB RAM
    • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 920M
    • DirectX: Sürüm 9.0
    • Depolama: 6 GB kullanılabilir alan

ÖNERİLEN:

    • İşletim Sistemi: Windows XP/7/8/10
    • İşlemci: Intel Core i5
    • Bellek: 4096 MB RAM
    • Ekran Kartı: Geforce GTX560
    • DirectX: Sürüm 9.0
    • Depolama: 6 GB kullanılabilir alan
GENEL BAKIŞ
Oynanış
8.5
Görseller
7.5
Ses/Müzik
7.5
Hikaye
8
Eğlence Faktörü
8.5
Önceki İçerikDo Not Feed The Monkeys inceleme
Sonraki İçerikRed Dead Redemption 2 yılın en hızlı satan ikinci oyunu
party-hard-2-incelemeParty Hard 2, ilk oyunun temellerini koruyup üstüne yeni ve taze şeyler katabilmiş, arcade yapısını kırıp biraz daha zorlayan yapıya bürünmüş; genişletilmiş bölüm tasarımları, yeni crafting sistemi, sunduğu görev çeşitliliği ve hedeflere farklı yaklaşım yolları ile bir devam oyununun nasıl gelişim gösterebileceğine iyi bir örnek olmuş.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz