Outlast 2’ye Avustralya’da engel: Oyun satışa çıkamayabilir!

Outlast 2, "cinsel şiddet içeren sahneler bulundurduğu" gerekçesiyle Avustralya'da değerlendirmeye alınmadı ve oyunun bu ülkede satışa çıkma ihtimali riske girdi.

Outlast 2 | Red Barrels

Avustralya’da Outlast 2‘nin değerlendirmesi reddedildi. Bu demek oluyor ki, oyunun Avustralya’da satışı yapılamayabilir.

Avustralya Derecelendirme Kurulu, Outlast 2’de cinsel şiddet içeren sahneler yer aldığı gerekçesiyle oyunu değerlendirmeye almadı. Buna göre, Outlast 2’nin Avustralya’da satışı mümkün olmayabilir, zira bir oyun bir ülkede değerlendirilmeye alınmadan satışa sunulamıyor.

İlk Outlast, 2013’te PC için piyasaya sürülmüştü. Korku temalı yapım gayet başarılı notlar almış ve serinin ikinci oyunu 2015’in Ekim ayında duyurulmuştu. Devam oyunu Arizona’da geçiyor ve ilk oyundaki kamera tabanlı gece görüşü özelliğini de içeriyor. Oyuncular Blake Langerman adlı karakteri oynayacak ve eşi Lynn ile birlikte hamile bir kadının cinayetini araştıracaklar.

Kotaku Avustralya‘ya göre, Derecelendirme Kurulu, eğer oyundaki söz konusu cinsel şiddet sahneleri silinirse, oyunun yeniden değerlendirmeye alınabileceğini belirtti. Konuyla ilgili olarak serinin yapımcı firması Red Barrels‘ın da bir açıklama yapması bekleniyor.

Outlast 2’nin geçtiğimiz yıl çıkış yapması bekleniyordu ancak Ağustos ayında oyun 2017’nin ikinci çeyreğine ertelendi. Outlast 2, eğer yeni bir erteleme olmazsa bu yılın ikinci çeyreğinde Xbox One, PlayStation 4, Mac ve Windows PC için çıkış yapacak.

Önceki İçerikHorizon Zero Dawn iki haftada 2,6 milyon sattı!
Sonraki İçerikSteam’den Oyun Nasıl Satın Alınır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz