Starfield Türkçe olacak mı? Starfield için Türkçe dil desteği var mı?

Starfield Türkçe dil desteği var mı

Yılın en çok beklenen oyunlarından Starfield’ın çıkışına artık çok az bir zaman kaldı. Bethesda, bu devasa rol yapma oyunu (RPG) için geçtiğimiz haftalarda birçok yeni bilgi paylaştı ve oynanış videosu gösterdi. Öte yandan, Türkiye’deki oyuncu topluluğu ise Starfield için Türkçe dil desteği olup olmayacağını merak ediyor.

Starfield Türkçe olacak mı? Starfield Türkçe dil desteği içerecek mi?

The Elder Scrolls ve Fallout serileriyle ünlenen Bethesda Game Studios’un yıllar sonraki ilk yeni fikri mülkü Starfield, en az bu oyunlar kadar geniş ölçekte bir rol yapma oyunu olacak gibi gözüküyor. Starfield, birçok açıdan stüdyonun önceki projelerini geçebilecek potansiyele sahip.

Diğer Bethesda oyunları gibi Starfield da uzun bir hikaye barındırıyor. NPC’ler ile çeşitli diyaloglar kurulabiliyor. Karakter gelişim sistemi de birçok farklı yöne evrilebiliyor. Kısacası, Starfield’ın içerisinde pek çok metin yer alıyor. Yüzlerce saatlik bir oynanış vaat ediyor. Tüm bunları düşününce birçok oyunsever “Starfield Türkçe olacak mı?” diye merak ediyor.

Oyunun Steam sayfasında desteklenen diller kısmında İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Japonca, Lehçe, Brezilya Portekizcesi ve Basitleştirilmiş Çince yer alıyor. Hem alt yazı hem de seslendirme olarak Türkçe bulunmuyor. Benzer şekilde, Starfield’ın resmi internet sitesinde alt yazı ve seslendirme olarak yerelleştirme yapılan diller arasında oyunun PC ve konsol versiyonlarında Türkçe yer almıyor. Yani Starfield’ta Türkçe dil desteği sunulmayacak.

Diğer taraftan, Starfield’ın 45 dakikalık uzun oynanış videosunda Türkçe alt yazı mevcut. Diğer tanıtım videolarında da Türkçe alt yazı olduğu göze çarpıyor. Yani Starfield’ın pazarlama sürecinde Türkçe kullanılıyor.

Starfield, 6 Eylül’de Xbox Series S, Series X ve PC için çıkacak. Bu tarihe kadar Starfield’ın Türkçe dil desteği konusunda bir değişim olması pek mümkün gözükmüyor.

Starfield için Türkçe yama çıkar mı?

Oyunlar için hayran yapımı Türkçe yamalar hazırlayan Anonymous Çeviri 16 Haziran’da paylaştığı duyuruda, Starfield Türkçe yama projesini duyurdu. Türkçe çeviri çalışmaları oyun çıktığında başlayacak. Bununla birlikte, oyunun büyüklüğü ve içereceği kelime sayısı düşünüldüğünde Türkçe yama çalışmasının tamamlanması zaman alacaktır. 

Starfield sistem gereksinimleri neler, dosya boyutu kaç GB?

Önceki İçerikStarfield sistem gereksinimleri neler, dosya boyutu kaç GB?
Sonraki İçerikEverybody 1-2 Switch inceleme
Başlat Tuşu 2013 yılında kurulmuş, oyun, teknoloji ve alt kültür konularına dair haber, inceleme ve makale yayınlayan bir sitedir. Site dahilinde Türk oyuncularına özel içerikler, en yeni ve özgün oyun haberleri ve makaleleri bulabilirsiniz. Türkiye oyun kültürü standartlarını yeniden belirleyip, siz değerli okuyucularımıza her zaman en kaliteli ve en güncel içeriği sunmayı kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda yayınlanan her bir içerik özenle hazırlanıp, sizlere sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz