Horizon Zero Dawn iki haftada 2,6 milyon sattı!

Guerilla Games'in "en iyi çıkış yapan oyunu" Horizon Zero Dawn oldu.

Horizon Zero Dawn | Guerrilla Games/Sony Interactive Entertainment

Guerilla Games‘in “en iyi çıkış yapan oyunu” Horizon Zero Dawn oldu.

Sony‘nin PlayStation 4‘e özel yapımlarından biri olan Horizon Zero Dawn, çıkışının ilk iki haftasında yaklaşık 2,6 milyon satarak, geliştirici stüdyo Guerilla Games’in en iyi çıkış yapan oyunu oldu.

28 Şubat’ta Kuzey Amerika’da, 1 Mart’ta Avrupa’da, 2 Mart’ta ise Japonya ve Asya’nın diğer bölgelerinde çıkış yapan oyunun dünya genelindeki fiziksel ve dijital oyun satışlarını kapsayan bu veri, 12 Mart tarihine kadar Avrupa ve Kuzey Amerika’da, 13 Mart tarihine kadar da Asya’da yapılan satış rakamlarını içeriyor.

Bu satış rakamı Horizon Zero Dawn’a PlayStation 4 tarihinde Sony’nin yayınladığı yeni IP’ler arasında en iyi çıkış yapan oyun olma unvanını verirken, Sony’nin diğer oyunlarıyla karşılaştırıldığında, Uncharted serisinin en yeni oyunu Uncharted 4: A Thief’s End, çıkışının ilk haftasında 2,7 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Sony’nin yaptığı açıklamaya göre, Horizon Zero Dawn ayrıca Amsterdam merkezli oyun geliştirme stüdyosu olan ve yine PS4’e özel olarak Killzone serisini geliştiren Guerilla Games’in “çıkış yapan en büyük yapımı” oldu.

Konuyla ilgili olarak, “Horizon Zero Dawn’ın oyuncular ve eleştirmenler tarafından olumlu karşılandığını görmekten dolayı mutluyuz,” diyen Guerilla Games’in direktörü Hermen Hulst, “Oyunun geliştirilmesinde oldukça emek harcadık. Bu nedenle, geliştirme aşamasında gösterdiğimiz tutku ve heyecanın, oyun dünyası tarafından da gösterilmesi son derece tatmin edici.” ifadelerini kullandı ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu sadece Aloy’un hikayesinin ve Horizon Zero Dawn’ın dünyasını keşfimizin başlangıcı. Guerilla Games olarak şimdiden hikayeyi genişletme çalışmalarına başladık.”

Bu açıklamaları ardından, Hulst’ın Horizon Zero Dawn’a gelmesi beklenen hikaye tabanlı içerik paketlerini mi yoksa bir devam oyununu mu kast ettiği anlaşılmazken, Hermen Hulst’ın konuyu aydınlatmak için yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

Son olarak, 10 üzerinde 9.2 puan verdiğimiz detaylı Horizon Zero Dawn incelememize buradan ulaşabilirsiniz. 

Önceki İçerikGuardians of the Galaxy Vol. 3 onaylandı!
Sonraki İçerikOutlast 2’ye Avustralya’da engel: Oyun satışa çıkamayabilir!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz