The Witcher 3’ün bütçesi açıklandı

Yapımcı CD Projekt Red, The Witcher 3’ün geliştirme ve pazarlama aşamasında toplamda ne kadar harcama yapıldığını açıkladı.

Polonyalı geliştirici firma CD Projekt Red, ünlü RPG serisinin son oyunu The Witcher 3: Wild Hunt‘ı oyuncularla buluşturmak için ne kadar harcama yapıldığını detaylarıyla açıkladı. CD Projekt Red’in son finansal brifinginde konuşan şirketin CEO‘su Adam Kicinski, geliştirme ve pazarlama aşamaları da dahil olmak üzere oyunun toplam bütçesinin yaklaşık olarak 81 milyon dolar olduğunu belirtti.

Karşılaştırma yapıldığında, MMO oyun olan Star Wars: The Old Republic‘in geliştirme bütçesi 200 milyon dolar tutmuştu. Rockstar‘ın popüler oyunu GTA V‘in geliştirme ve pazarlama bütçesi ise yaklaşık 265 milyon dolardı. Bu rakamlar resmi olarak açıklanmamasına rağmen, The Witcher 3’ün bütçesi resmi olarak geliştirici şirket tarafından açıklandı.

Kicinski, The Witcher 3’ün pazarlaması için paralel olarak 40 farklı kampanya yürüttüklerini de belirterek, oyunun geliştirme aşamasının 3 buçuk yıldan fazla sürdüğünü, geliştirici ekibin 240 kişiden oluştuğunu ve bu ekibin çoğunun Polonyalı olduğunu, ayrıca oyunun üretim aşamasında dünya genelinde bin 500 kişinin görev aldığını ifade etti.

Ek olarak, Adam Kicinski şunları da paylaştı: The Witcher 3 toplamda 15 farklı dil için piyasaya sürüldü ve bunlardan yedisinde seslendirmeler de tamamen o dile göre değiştirildi. Oyunun çeşitli versiyonlarında toplamda 500 seslendirme aktörü görev aldı.

The Witcher 3’ü “iyi bir yatırım” olarak niteleyen Kicinski, oyunun çıkışının ilk 6 haftasında 6 milyon adet satmasına da dikkat çekti. CD Projekt Red’in son finansal raporlarına göre, şirket The Witcher 3’ten 62.5 milyon dolar net kar elde etti.

Oyun için sıradaki gelişme ise Hearts of Stone adlı genişleme paketinin 13 Ekim’de çıkacak olması. The Witcher 3’ten sonra ise The Witcher 4’ün asla gelmeyeceğini belirten geliştirici firma, bundan sonraki odağını Cyberpunk 2077‘e çevirmeyi planlıyor.

Önceki İçerikMGS V: The Phantom Pain’deki bir hatadan dolayı kayıtlarınız bozulabilir
Sonraki İçerikFallout 4 için DLC duyuruldu, Season Pass detaylandırıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz