CD Projekt Red, yeni Witcher oyunları, yeni Cyberpunk oyunu

Firmanın ileriye yönelik planlarıyla ilgili bir sunum yayımlayan CD Projekt Red, iki yeni Witcher ve Cyberpunk 2077’nin devam oyunu dahil toplamda beş yeni projesini duyurdu.

Yeni duyurulan oyunlar arasında geçtiğimiz aylarda resmi olarak tanıtılan yeni The Witcher oyunu dışında aynı evrende geçen iki farklı oyun, yeni Cyberpunk oyunu ve yeni bir IP (fikri mülkiyet) yer alıyor.

Yeni Cyberpunk oyunu Project Orion kod adını taşıyor ve Cyberpunk 2077’nin devamı niteliğinde olacak. Şu an için pek bir detay yok ancak bu proje CD Projekt Red’in North America stüdyosu tarafından geliştiriliyor.

Project Sirius, The Witcher evreninde geçen yeni bir oyun olacak. CD Projekt Red’in de desteğiyle The Molasses Flood stüdyosu tarafından geliştiriliyor ve hem tek oyunculu hem de çok oyunculu mod içerecek.

Project Canis Mojaris ise daha önceden The Witcher serisinde çalışmış tecrübeli geliştiricilerden oluşan farklı bir ekip tarafından geliştirilen bir başka Witcher oyunu olacak. Bu oyunda Unreal Engine 5 motoru kullanılacak.

Project Polaris ise CD Projekt Red tarafından geçen aylarda duyurulan yeni The Witcher oyunu. Yepyeni bir maceraya kapı açacak olan bu proje toplamda üç oyundan oluşacak ve üçlemenin ilk oyununun çıkışından sonraki 6 yıl içinde diğer iki oyunun da piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Bu da Unreal Engine 5 oyun motoruyla geliştiriliyor.

Son olarak ise Project Hadar kod adlı yeni bir IP duyuruldu. Bu, firma tarafından sıfırdan hazırlanan yeni bir evren ve şu anda konsept aşamasında.

CD Projekt Red, The Witcher serisi ile büyük bir başarı yakalamış ancak Cyberpunk 2077’nin epey sorunlu çıkmasıyla büyük bir itibar kaybı yaşamıştı. Yeni güncellemeler ve geliştirmeler ile bunun üstesinden gelmeye çalışan stüdyo, oyunun ilk ve tek büyük genişleme paketi Phantom Liberty’i ise geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu.

Önceki İçerikBethesda, Fallout’un 25. yıldönümünü kutluyor
Sonraki İçerikThe DioField Chronicle inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz