SOMA, 250 bin adet satarak Frictional Games’in iki yeni oyununu finanse etti

"Bu, bizim için iyi bir sonuç olmakla birlikte, yıkıcı bir etki yaratmadı."

Frictional Games tarafından geliştirilen korku oyunu SOMA‘ya ait satış verileri açıklandı. Buna göre, oyun çıkışının ilk 6 ayında 250 bin adet satmayı başardı.

Geliştirici stüdyo, oyunun 275 binlik hedefini telafi edeceğini belirterek, şu anki satışları göz önüne alındığında 2016 yılı içerisinde hedeflenen satışa ulaşacağını söyledi — günde 125 adet civarında satış.

“Bu veriler, bizim için iyi bir sonuç olmakla beraber, yıkıcı bir etki yapmadı.” diyen Frictional Games, bir diğer bağımsız yapım oyun olan ve Campo Santo tarafından geliştirilen, ilk bir ayında 500 bin adet satan Firewatch‘ı örnek göstererek aynı amacı taşıdıklarını belirtti.

Ayrıca, bu satış rakamının onlara, SOMA türünde başka bir oyun yapmaları konusunda endişeli olmamaları gerektiğini gösterdiğini bildirdi. Fakat Frictional Games’in en yavaş satış yapan oyunlarının türleri ise şöyle: Bilim-kurgu ve korku.

“SOMA çıkış yaptığında, Amnesia: The Dark Descent’in satışları düşüşe geçti. Aynı şeyi Amnesia: A Machine for Pigs’in çıkışından sonra da gördük ancak SOMA birçok açıdan Amnesia’dan farklıydı ve biz böyle olacağını düşünmemiştik.” açıklamasını yapan geliştirici stüdyonun ise şu anda elinde iki yeni oyun projesi bulunuyor. Bu yapımların maliyeti ise, SOMA’nın satışlarından elde edilen gelirler ile rahatlıkla karşılanabilecek.

Önceki İçerikBioWare’in gizemli yeni oyunu oynanabilir düzeyde
Sonraki İçerikAtari Vault, 100 klasik oyunla birlikte PC’ye çıktı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz