Rise of the Tomb Raider’ın yönetmeni Crystal Dynamics’ten ayrıldı

Rise of the Tomb Raider'ın yönetmeni Brian Horton, "yeni bir maceraya atılmak için" işini bıraktı.

2013 yılındaki Tomb Raider oyununun yapımında da görev alan Rise of the Tomb Raider‘ın yönetmeni Brian Horton, “yeni bir macera” için Crystal Dynamics‘ten ayrıldığını açıkladı.

Tomb Raider serisinin geliştirici firması Crystal Dynamics’in Tumblr sayfasından yaptığı açıklamaya göre, Rise of the Tomb Raider’ın yönetmeni olan ve aynı zamanda 2013 yılındaki Tomb Raider oyununda sanat yönetmeni olarak görev alan Brian Horton, şirketten ayrıldı.

Tomb Raider’daki sanat yönetmenliği görevinden sonra serinin devam oyunu Rise of the Tomb Raider için yönetmenliğe kadar yükselen Horton, yaptığı açıklamada, “Crystal Dynamics’in ve Tomb Raider serisinin bir parçası olmak büyük bir onur. Lara Croft’a ve seriye olan bağlılığımızı dünyanın her yerinden insanla yüz yüze veya internet ortamından paylaşma fırsatı bulduk.” dedi.

“Yeni bir macera” için bu kararı aldığını belirten Horton, gelecek planları hakkında da konuştu. “Ailemle birlikte Güney Kaliforniya’ya taşınacağım” diyen Brian Horton, ilerleyen dönemlerde oyun endüstrisinde çalışmaya devam edip etmeyeceği konusuna ise değinmedi. Güney Kaliforniya bölgesinde bulunan bazı oyun şirketleri ise şöyle: Naughty Dog, Riot Games, Infinity Ward ve Blizzard.

Sözlerine “Crystal Dynamics’in ileri dönemlerdeki oyunlarını bir hayran olarak oynamak için oldukça heyecanlıyım” şeklinde devam eden Rise of the Tomb Raider’ın eski yönetmeni Brian Horton, “Yıllardır bize verilen destek ve geri dönüşler için tekrardan teşekkür ediyorum. Herkesle iletişim halinde olmayı sürdüreceğim.” ifadelerini kullandı.

Rise of the Tomb Raider, 10 Kasım 2015’de Xbox One ve Xbox 360 için “zaman sınırlı özel” olarak çıkış yapmıştı. Bu ayın sonlarına doğru PC için de piyasaya sürülecek olan yapım, bu yıl içerisinde PlayStation 4 için de çıkışını gerçekleştirecek. Şu anda sadece Xbox platformları üzerinden oynanabilen Rise of the Romb Raider’ın, Microsoft tarafından açıklanana göre satış rakamı 1 milyonu geçti.

2015’in sonlarında Endurance modu eklenen oyuna 2016 içerisinde daha fazla genişleme paketinin çıkartılması bekleniyor.

Son olarak, Rise of the Tomb Raider, yaklaşan D.I.C.E. Ödülleri‘nde “Yılın Oyunu” kategorisi başta olmak üzere toplamda 9 dalda aday gösterildi.

Önceki İçerikMicrosoft’tan bir ay içinde ikinci marka tescili: Roboraid
Sonraki İçerikBir oyuncu, Steam’deki tüm oyunları oynayıp bitirmeye çalışıyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz