Rise of the Tomb Raider, 1 milyon satış rakamına ulaştı

Microsoft sonunda Rise of the Tomb Raider'ın satış rakamını açıkladı.

Microsoft sonunda Rise of the Tomb Raider‘ın satış rakamını açıkladı.

10 Kasım 2015’de Xbox 360 ve Xbox One için zaman sınırlı özel olarak çıkış yapan Rise of the Tomb Raider, o tarihten bu yana 1 milyon satış rakamına ulaşmayı başardı.

Microsoft’tan Aaron Greenberg, Rise of the Tomb Raider’ın 1 milyonu “aşkın” bir satışa ulaştığını belirterek, bu verinin sadece satılan oyun sayısını gösterdiğinin yani piyasaya sürülen oyun miktarını yansıtmadığının altını çizdi.

Rise of the Tomb Raider, Microsoft’un 1 milyon satış rakamına ulaşan dört oyunundan biri. Diğer üç oyun ise Halo 5: Guardians, Gears of War Ultimate Edition ve Forza 6.

Satış beklentilerinin altına kalan Rise of the Tomb Raider için Microsoft, geçtiğimiz ay “başarılı bir çıkış yaptı” yorumunda bulunmuş, oyunun Fallout 4 ile aynı gün piyasaya sürüldüğünü ve bunun olumsuzluğunu yaşadıklarını söylemişti.

Crystal Dynamics’in seri için bundan önceki oyunu Tomb Raider ile karşılaştırıldığında, 2013 yılındaki Tomb Raider, çıkışının ilk ayında 3,6 milyon satmış daha sonraki zamanlarda ise bu satış rakamı 8,5 milyonu geçerek Tomb Raider serisinin en çok satan oyunu olmuştu.

Fakat Rise of the Tomb Raider’ın bu kadar geride kalmasının önemli bir nedeni var. Oyun, Microsoft ile yapılan anlaşma gereği bir yıl boyunca Xbox 360 ve Xbox One için özel kalmak üzere “zaman sınırlı özel” olarak çıkış yapmıştı. 28 Ocak 2016’da PC için de piyasaya sürülecek olan Rise of the Tomb Raider, yine bu yıl içinde PlayStation 4 için de çıkışını gerçekleştirecek. 

Önceki İçerikWatch Dogs 2 bu yıl çıkış yapabilir
Sonraki İçerikSony, “Days Gone” adını tescilledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz