Ni No Kuni Wrath of The White Witch Nintendo Switch İnceleme

Yokai Watch, Professor Layton ve Inazuma Eleven gibi daha çok el konsollarına yaptıkları oyunlarla bilinen Level-5, 2008 yılında, yani firmanın onuncu yılında büyük bir çılgınlık yaparak dünyanın en bilinen Japon animasyon stüdyosu Studio Ghibli ile beraber büyük bir projeye imza atmıştı. O dönem Nintendo DS ve PlayStation 3 için çıkan Ni No Kuni Ghibli stili görselleri, Pokemon tarzı oynanışı ile hayli beğenilmiş ve hafızalarda güzel bir yer edinmişti. Çıkışının üzerinden 11 yıl geçmesinin ardından E3 2019’da Nintendo Switch için duyurulan oyun yeniden beğenimize sunuldu ve taşınabilirlik ve çözünürlük arasındaki tercihimizi kullanarak Ni No Kuni Wrath of The White Witch Nintendo Switch sürümünü incelemeye karar verdik.

Sevgi, Özlem, Veda

Büyük bir yol öyküsü olan Ni No Kuni Oliver isimli küçük bir çocuğun annesini kaybetmesi ve onu yeniden kazanmak için atıldığı diğer dünyayı ve bu dünyada efsanevi bir büyücü oluşunu anlatıyor. Motorville adlı sakin bir kasabada, gayet normal bir yaşamı olan Oliver bir gece arkadaşının garajında derme çatma parçalarla yaptığı bir arabayı sürmeye kalkar, ancak aracın tekerleği yerinden çıkarak Oliver’ın kaza yapmasına neden olur. Bir derede boğulmak üzereyken Oliver’ı annesi kurtarır ama bu zayıf bir kalbi olan kadıncağızın ölümüne mal olur. Büyük bir keder içinde yalnız kalan Oliver, gözyaşları ile annesinin ona ördüğü bir bebeğin canlanmasına vakıf olur. Canlanan bebek kendisini Oliver’a perilerin kralı Drippy olarak tanıtır ve öteki bir dünyadan (bu arada Ni No Kuni “öteki dünya” anlamına geliyor) bir büyücünün kendisini lanetleyerek bu bebeğin bedenine hapsettiğini, Oliver’ın göz yaşlarının büyüyü bozduğunu söyler.

Oliver’ın efsanelerdeki büyücü olduğunu iddia eden Drippy diğer dünya için büyük bir tehdit olan Beyaz Cadı’ya karşı mücadele vermeleri gerektiğini, bu şekilde diğer dünyada annesinin bir eşi olan bilge Allie’yi kurtarabileceklerini ve Oliver’ın annesini hayata döndürebileceklerini söyler. Annesini kazanmak için her şeyi göze alabilecek olan Oliver da bu teklifi düşünmeden kabul eder ve ikilinin fantastik macerası başlar.

 

Büyü ve Dostlar

Oliver büyük macerasında yalnız değil. Evet bir RPG oyununda genellikle ekibimize senaryo boyu başka karakterler de katılır ve Ni No Kuni’de de bu durum mevcut ancak Oliver’a ayrıca familiar diye adlandırılan yaratıklar da macerasında yardımcı oluyor. Oliver ile yaratıklar savaşta ortak bir can barına sahipler, özellikle güçlü büyüler öğrendikçe Oliver savaşlarda gayet etkili oluyor ancak savaşlarda başarılı olmak için farklı dirençlere ve niteliklere sahip familiarları mümkün olduğunca efektif şekilde ön saflarda kullanmanız gerekmekte. Yaratıklarımızı Pokemon tarzında yakalayabiliyor, savaşlarda kullanıyor ve seviye atlatıyoruz.

Savaşlar çoğu JRPG’de olduğu gibi turn based tadında, ancak aktif karakterimizi özgürce savaş alanında yönlendirebiliyoruz. Vuruş için küçük bir zamanlayıcı var, o dolduğunda karakterimiz eylemini gerçekleştiriyor. Savaşta her karakter yanında aktif olarak 3 familiar taşıyabiliyor.

 

Teknik Mevzular

Ni No Kuni: Wrath of the White Witch cel shade teknolojisyle hazırlanmış bir oyun olduğu için pek eskimemiş.  Açıkçası çalışır durumda bir PlayStation 3 sahibiyseniz halen anime tadındaki görselleri ile sizi etkileyecektir.  Bu nedenle seçimimizi özellikle taşınabilir bir platform olan Nintendo Switch’ten yana kullandık. Açıkçası zamanında PlayStation exclusive olan Ni No Kuni Wratch of the White Witch Nintendo ile anıldığında ben kararımı vermiştim! Öte yandan bu konsola sahip değilseniz ya da oyunu 4k çözünürlük ile oynamak isterseniz tercihinizi PlayStation 4 veya PC’den yana kullanabilirsiniz. Ancak tüm platformlar arasında öyle pek de aman aman bir fark yok. En sevdiğiniz platformda alın oynayın işte 😊

Studio Ghibli’nin el emeği göz nuru tasarımları ve anime sahneleriyle canlanmış olan oyun yine Ghibli’nin meşhur müzisyeni Joe Hizaishi’nin besteleriyle kulaklarınızı bayram ettirecek. Ni No Kuni 2 inceleme yazımda Ghibli’nin eksikliğini özellikle sinematografi açısından irdelemiş ve zayıf bulduğumu söylemiştim. İlk Ni No Kuni ile saatler geçirdikten sonra yazdıklarımın arkasında durduğumu yineliyorum. Tam anlamıyla bir Ghibli filminin içindesiniz Ni No Kuni: Wrath of the White Witch’te.

Bu güzel masalı bize tekrar deneyim etme şansı sunduğun için teşekkürler Level-5. Oyunla yeni tanışacak olan oyuncular, haydi iyisiniz. Ortalama 60 saat oynanış süresi sunan Ni No Kuni: Wrath of the White Witch halen gelmiş geçmiş en iyi JRPG’lerden biri.

GENEL BAKIŞ
Hikaye / Sunum
9
Oynanış
8
Görseller
8
Ses / Müzik
9
Eğlence
9
Önceki İçerikPlayStation yeni State of Play’i duyurdu, The Last of Us 2 de gözükecek
Sonraki İçerikThe Last of Us 2 çıkış tarihi yeni bir fragmanla açıklandı
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
ni-no-kuni-wrath-of-the-white-witch-nintendo-switch-incelemeNi No Kuni aradan geçen yıllara rağmen pek yıpranmamış, taş gibi bir JRPG.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz