Naughty Dog’dan cinsel taciz olayı hakkında açıklama geldi

Stüdyonun eski çalışanlarından David Ballard'ın cinsel taciz açıklamasına Naughty Dog yanıt verdi.

Bugün, eski bir Naughty Dog çalışanı olan David Ballard‘ın cinsel tacize uğradığını açıklamasına ilişkin stüdyodan açıklama yapıldı.

Uncharted serisinde ve The Last of Us‘ın yapımında görev alan çevre tasarımcısı David Ballard, 2015 yılında Naughty Dog’da çalışırken cinsel istismara uğradığını ve daha sonra işten kovulduğunu Twitter’dan duyurmuştu.

İLGİLİ HABER – Eski Naughty Dog çalışanı cinsel tacize uğradığını açıkladı

Naughty Dog, konuyla alakalı resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada, bahsi geçen konu hakkında “herhangi bir delil bulunamadığı” ve “Sony ile Naughty Dog’da taciz ve uygun davranışa yer olmadığı” belirtildi. Ayrıca, güvenli bir iş yeri ortamının önemi vurgulanırken, cinsel taciz ve diğer iş yeri şikayet raporlarının çok ciddiye alındığının altı çizildi.

David Ballard’ın açıklamasının ardından Naughty Dog’dan gelen yanıtın tamamı:

“Eski Naughty Dog çalışanı David Ballard’ın stüdyoda çalışırken cinsel tacize uğradığı ile ilgili yazıları sosyal medyada gördük. Ballard’ın Sony Interactive veya Naughty Dog’da herhangi bir şekilde cinsel istismara uğradığı yönünde bir kanıt bulamadık. Tacizin ve kötü davranışın Sony ve Naughty Dog’da yeri yoktur. İş yeri sorunları ve cinsel taciz raporlarını her zaman ciddiye alıyoruz. Sony Interactive veya Naughty Dog’da çalışan herkes çok değerlidir. Hepimiz oyun üretmek için paylaştığımız tutkuyu kanalize etmemize izin veren, güvenli, üretken bir iş yeri ortamı oluşturmayı önemsiyoruz.”

Önceki İçerikEski Naughty Dog çalışanı cinsel tacize uğradığını açıkladı
Sonraki İçerikCuphead’in kaç adet sattığı belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz