God of War’un ilk konsept tasarımları Mısır mitolojisini gösteriyor

Geliştirici ekip ilk başta Mısır ve İskandinav mitolojisi arasında kararsız kalmış.

Bu yılın başlarında çıkış yapan PS4’e özel God of War‘un ilk konsept tasarımları ortaya çıktı, oyunun aslında Mısır mitolojisinde geçecek şekilde planlandığı belli oldu.

Geliştirici stüdyo Sony Santa Monica‘dan Cory Barlog, aynı zamanda oyunun yönetmeni, Devcom etkinliğine katıldı. Barlog, burada gerçekleştirdiği bir sunumda God of War’un ilk konsept tasarımlarını da katılımcılara gösterdi. Buna göre, oyunun planlama aşamasında geliştirici ekip yeni God of War’un geçeceği yer hakkında ikiye bölünmüş. Bir taraf Mısır mitolojisini, diğer taraf ise İskandinav mitolojisini istiyormuş. Nihayetinde ise Barlog son kararı veren isim olmuş ve God of War, İskandinav mitolojisini konu almış.

God of War | Mısır Mitolojisi Konsept Tasarımı

God of War, 20 Nisan’da PlayStation 4 için çıkış yaptı. Çıkış yaptığı ilk 3 günde 3 milyondan fazla sattı ve PS4 tarihinin en hızlı satan özel oyunu oldu. Öte yandan, Santa Monica’nın yeni açtığı iş ilanlarına göre sıradaki God of War oyunu için de hazırlıklara başlandı.

Dünya genelinde basından ve oyuncu topluluğundan oldukça iyi puanlar alan oyunun Metacritic ortalaması 94 puan.  God of War incelememizde, “Yılın oyunu adayı olarak gördüğüm God of War’un PlayStation 4’ün gelmiş geçmiş en iyi oyunlarından biri olarak anılacağına şüphem yok.” demiş ve 9.8 puan vermiştik.

İLGİLİ HABER – God of War ne kadar kazandırdı?

Önceki İçerikSword Legacy: Omen inceleme
Sonraki İçerikResident Evil 2 Remake’den yeni detaylar ve ekran görüntüleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz