Fallout Tarihi ve Dünyası Bölüm 5: Brotherhood of Steel 2

Bir önceki bölüm için buraya tıklayın

Sadece liderlik vasfı değil, takip etme vasfı. Sadece sayıca güç değil, kardeşlerin gücü. Bu yeşil dünyada Brotherhood of Steel’den güçlü bir şey yok, çünkü bu yeşil dünyada özgürlükten daha güçlü bir şey yok. Demokrasinin tartışması olmaz. Kardeşliğe katılın. Bugün cesaret, yarın zafer.

Eskiden Amerika olarak bilinen bu çorak arazi bir uçtan başka bir uca uzanıyor ve sadece birkaç kişi tamamını gördüğünü söyleyebilir. Eğer bir gezgin, batı yakasındaki araba mezarlığından yola çıkıp doğudaki güneşe doğru yürümeye başlarsa, diğer okyanusu görmesi aylar alır. Eskiden bu daha kısa sürerdi. Eski uçuş kayıtlarına göre insanlar, bir öğleden sonralarında tüm ülkeyi baştan sona gezebiliyorlardı. Bu uçan araçların çoğu savaştan bozulmamış halde çıkamadı ve şu an sağlam olanlarına sahip olanlar pek yolcu kabul edecek kişiler değil. Yollar zamanında pürüzsüzdü ve insanlar karşılarına çıkan her küçük nehir için köprüler yapardı. İnsanların bir şehirden başka bir şehre uçmaya vakti olmadığı zamanlar bile büyük mesafeler arasında iletişim sağlayabiliyorlardı. Büyük savaş zamanında bu kablosuz uydu yayınları ile yapılıyordu. Fakat 400 yıl önce bile insanlar ülkenin dört bir yanından, otoban kenarlarındaki direklere bağlı kablolar aracılığıyla haberleşebiliyordu. O direklerin çoğu hala duruyor ama kablolar için aynısı söylenemez. Bu yüzden bugün ufukta neler olduğunu merak ediyorsanız yapabileceğiniz tek bir şey var: Gidip bakmak.

Birçok insan, tüm hayatlarını birkaç günden fazla seyahat etmeden geçiriyor. Ama Brotherhood of Steel gibi organizasyonlar için, uzun mesafe yolculuk ve iletişim ön safta yer alıyor. Brotherhood of Steel, eski dünyanın teknolojisini korumayı kendisine bir görev seçmiş durumda. New California’da geçmişe dair bir sürü cihaz ve teknoloji var. Fakat gerçek şu ki, bu ülkenin başkenti zamanında doğu yakasındaydı. On yıllar önce, 2254’te, Brotherhood doğu yakasına askeri bir birlik gönderdi. Amaçları doğu sahilini süsleyen şehirler ve askeri üslerdeki ileri teknolojiyi toplamaktı. Batıya daha önce de asker göndermişlerdi, Chicago’da ve bazılarının söylediğine göre Boston’da bir görev planlamışlardı. Fakat başkent seferi üstlendikleri en hırslı görevlerden birisiydi.

Elder_Lyons

Owyn Lyons adında yetenekli bir Paladin, Washington ve etrafına ne olduğunu araştıran bir birliğin lideri olarak seçildi. Aylarca süren yolculuktan sonra, Lyons’tan gelen ilk raporlar umut verici değildi. Pitt olarak adlandırılmış çekilmez bir yerden geçtiler. Savaş öncesi Pittsburg dedikleri bir yerdi. Lyons şehre bir saldırı düzenledi, karşılık veren herkesi öldürdü. O gün bir şey ele geçirildi fakat ne olduğunu sadece Elder biliyor. Harap ettikleri şehri arkalarında bıraktıklarında yanlarında askerlerin kurtardığı 20 tane çocuk vardı. Bu Paladin Lyons’ın alışılmadık birçok hareketinden sadece birisiydi. O çocukları sadece kurtarmadı, onlara geleneklerini öğretti ve onları Kardeşliğin acemileri yaparak eğitmeye başladı. Şu ana kadar Kardeşlik içindeki herkes 2 yüzyıl önce kardeşliği kuran insanların soyundan gelmekteydi. Bir yabancıyı aralarına almak onlar için aşırı derecede nadir bir durumdu. Fakat bir grup köle çocuğu aralarına almak? Bunun sonucunda bazıları Lyons’ı bir kahraman olarak gördü, bazıları pragmatik bir lider, bazıları ise bir hain. Başkent seferi Pitt ile sınırlı kalmadı. Maryland adlı bir bölgeye geçtiler. Bir zamanlar başkent olarak bilinen yere gelene kadar yağmacılar ve köle tüccarlarıyla savaştılar. Fakat buldukları onları pek umutlandırmadı. Yolda savaştıklarının üstüne burada ghoullar ve şu ana kadar gördükleri en büyük super mutantlar vardı. Ustanın ordusunun dağılmasından yüz yıla yakın zaman geçmişti. Washington, Lyons ve askerlerinin gördüğü en kötü super mutant istilasına sahipti. Dağınık insan grupları onlara rakip bile olamazdı.

Liberty_Prime_lift1

Doğuda insanlar otoban kenarlarına kurdukları acınası köylerde yaşarlardı. Hatta bazıları, bir bombardıman uçağının parçalarından bir kasaba bile kurmuştu, ortasındaki patlamamış nükleer bomba kasabayı tamamlıyordu. Kardeşlik, Washington’ın merkezine kadar savaşarak ilerlemeyi başardı. Eski dünyanın devletine ait bazı kalıntılar bulmayı umdular. Fakat tüm şehir mutantlarla doluydu. Bir zamanların eski dünya medeniyetini tanımlayan yasaların yazıldığı binalarda geziniyorlardı. En büyük hayal kırıklıkları, beş köşeli, küçük, komik bir binaydı. Amerikan ordusunun bir zamanlar askeri merkeziydi. Lyons binayı bulduğunda çok kötü durumdaydı. Bir avlunun çevrelediği, beş kırık duvar. Şans onlara o zaman güldü. Bu “Pentagon”u yapan kişiler, dayanması için yapmıştı ve bu binanın derinlerinde, hazine değerinde savaş öncesi bilgi, teçhizat, silah ve en iyisi devasa bir robot bulmuşlardı. Adı Liberty Prime’dı. 200 yıl önce, Amerika’nın düşmanlarının kalbine korku salması için yapılmıştı. Liberty Prime, Power Armor içindeki bir askeri kolaylıkla ezebilirdi. Futbol topu atar gibi nükleer bombalar atabilirdi. Gözlerinden ölüm getiren elektrikler saçabilirdi. Bunca zaman komünist düşmanları korkutmak ve müttefiklerine ilham vermek için kullanılmıştı. Her Brotherhood katibinin isteyebileceği en iyi oyuncaktı. Savaş öncesi mühendisler için bile fazlaydı bu. Bu şeyi çalıştırmak, kardeşliğin en iyi katiplerinin yirmi yılını aldı. Savaş öncesi Pentagon’un yıkıntılarını bir kaleye çevirdiler ve şehirdeki en büyük tehdit olan super mutantlara karşı büyük bir savaş verdiler. Saflarını desteklemek için, yerel halkı aralarına aldılar ve Washington’ın son 200 yıl içerisinde gördüğü en büyük orduyu oluşturdular.

Outcast_Patrol_2

Savaş öncesi teknolojiyi ele geçirmek Lyons için önemsiz hale gelmişti. Etrafındaki insanları en iyi nasıl koruyacağı düşüncesine vermişti kendisini. Zamanla bazı kardeşlik üyeleri, Lyons’ın orijinal amaçlarını terk ettiğini hissetti. Bazı adamları Lyons’ı terk etti ve Outcasts adında bir grup kurdu. Şehrin dışında bir askeri üsse yerleştiler ve o günden başlayarak kardeşliğin asıl amacını sürdürmeye devam ettiler. Onları diğerlerinden kırmızı, siyah zırhları sayesinde ayırt edebilirsiniz. Kardeşliğin bazı geleneklerini bile bıraktılar. Defender ve Protector gibi rütbeler kullanıyorlardı. Başkentteki kardeşliğin bu iki parçası birbirlerinden uzak durmaya çalışıyor fakat karşılaştıklarında etrafta olmak istemezsiniz. Üzücü olan şey iste yerel halk bu ikisi arasındaki farkı anlayamıyordu. Onlar için hepsi birbirlerine ateş eden metal zırhlı adamlardı. Tek istedikleri karavanların zamanında yerlerine ulaşmasıydı. Belki de bu yüzden Enclave başkente yerleşmeye karar verdiğinde telaşa girmemişlerdi. Sonuçta onlarda lazer silahlı, teneke askerlerdi halkın gözünde.

 

Kardeşlik, Enclave’in bela demek olduğunu başından beri biliyordu. En sonunda eşi benzeri görülmemiş bir savaşa girdiler. Halk bile neden savaştıklarını anlamamıştı. Fakat bu başka bir günün hikayesi.

Fallout Tarihi ve Dünyası Bölüm 5: Brotherhood of Steel 2

Fallout Tarihi ve Dünyası yazı dizimizin şu ana kadar yayınlanmış bölümleri:
Bölüm 1: Savaşa Dair
Bölüm 2: Sığınaklar
Bölüm 3: Süper Mutantlar
Bölüm 4: Brotherhood of Steel

Önceki İçerikJoygame’den Bol Ödüllü Fırsat Cafe Sistemi
Sonraki İçerikBatman: Arkham Knight için Eylül Ayı DLC’si Ortaya Çıktı!

8 Yorum

  1. Çok teşekkür ederim Hakan Kaçmaz. Nicedir internette arıyordum böyle bir falloutla ilgili bilgi vs. ve 3 gün önce bunu(bir önceki bölümü) gördüm. Gerçekten çok hoş. Devamını bekliyorum.

    • Asıl ben teşekkür ederim 🙂 Okurlardan geri dönüş almak çok hoş. Fallout 4 çıkana kadar her hafta bir yazı yazmaya çalışıyoruz takipte kal 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz