Dying Light’ın Kullanıcı Sayısı ve Oyunun Gelecek Planları Açıklandı

“Açıkçası, biz de devam oyununun nasıl olması gerektiğini düşünüyoruz.”

Dead Island‘ın geliştiricisi Techland‘ın açık dünya zombi oyunu Dying Light’ın kullanıcı sayısı açıklandı. Yapılan açıklamada Dying Light’ın kullanıcı sayısı 4.5 milyon olarak belirtildi. Mart ayında 3.2 milyon kullanıcı sayısı olan Dying Light’ın 4.5 milyon tekil kullanıcıya ulaşması, oyunun satış rakamları ile benzerlik göstermiyor. Çünkü gerçek satış rakamları, kullanıcı sayısına göre “biraz daha az.”

Eurogamer‘a konuşan Techland CEO’su Pawel Marchewka, şunları kaydetti:

“Satışlar geç sayılmaya başladı, bu yüzden satışların tam olarak sayılması ve geri dönenlerin hesaplanması için biraz zamana ihtiyacımız var. Tekil kullanıcı sayısı ise, önemli sayıda oyuncu oyuna bağlanınca sunucudaki bağlantı sayısına göre hesaplandı. Satış rakamlarının biraz daha az olmasının sebebi ise ikinci satış rakamlarının da yer alması.”

‘Techland yayımladığı bazı DLC’lerle oyunu desteklemeye devam ediyor ancak bunların ne kadarı oyunun genişlemesi için etkili oldu?’ sorusuna ise şöyle cevap verdi:

Techland’ın CEO’su Pawel Marchewka

“Gerçekten büyük kapsamlı bir şeyler düşünüyoruz. Neler söyleyebileceğimi bilmiyorum, henüz bilmiyoruz ama göreceğiz.”

Marchewka ayrıca Dying Light 2 için çalışmaların sürdüğünü de belirterek,  “Açıkçası, biz de devam oyununun nasıl olması gerektiğini düşünüyoruz. Yani şu anda bir sürü fikir var.”

Röportajda Techland’ın Dying Light serisine odaklandığını söyleyen Marchewka, co-op aksiyon oyunu Hellraid’in de neden beklemeye alındığını açıkladı. Oyunun kesinlikle iptal edilmediğini belirtti ancak, “Dying Light’ta -her bir oyunumuzdaki gibi- bu sorun vardı. Biz her zaman gerekenden daha büyük bir şey yaratmak istedik. Daha sonra bunların yarısını gerçekleştirdiğimiz halde gerekenden büyük bir şey yapmış olduk.” ifadelerini kullandı.

Sözlerine “Kesinlikle iptal edilmedi.” şeklinde devam CEO Marchewka,Dying Light oyuncularının ihtiyacını mümkün olduğunca kısa sürede karşılamak istedik ve bunun için kaynağa ihtiyacımız vardı.” diyerek, Hellraid’in neden beklemeye alındığı konusuna netlik kazandırdı.

Önceki İçerikThe Witcher 3 Yeni Yama ile Önemli Bug’lardan Arınıyor
Sonraki İçerikDynasty War Çıktı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz