Techland, E3 2018'de duyurduğu Dying Light 2'nin hikayesi, senaryosu ve görevleri üzerinde titiz bir çalışma yürütüyor. Öyle ki, The Witcher 3'ün "Kanlı Baron" görevini yazanlar şimdi de Dying Light 2 için çalışıyor.

Dying Light 2'nin tasarım ekibinin başında yetenekli bir isim olan Chris Avellone yer alıyor ve oyunu şekillendirecek kişi konumunda. Techland, bununla da yetinmeyip CD Projekt Red'in geliştirdiği The Witcher 3'ün "Kanlı Baron" görevini hazırlayan yazarları da bünyesine kattı.

The Witcher 3'teki "Kanlı Baron" görevi, otoriteler tarafından video oyun tarihindeki en iyi hikaye anlatımlarından ve görev şemalarından biri olarak kabul ediliyor. Bu görev, oyuncuları çeşitli zorlu kararlar vermeye ve duygusal veya uzlaşmacı yollarla karakterlerin dünyasına dalmaya zorluyor.

Techland E3 2018'de verdiği bir röportajda, "[Dying Light 2] oldukça hırslı bir proje, bu yüzden biraz yardıma ihtiyacımız olduğunu biliyorduk. Biz de, lineer olmayan hikaye anlatımının ustası Chris Avellone'dan, bu zorluk karşısında bize yardım etmesini istedik."

"Ayrıca, The Witcher 3'ün eski yazarlarından da yardım aldık. Bu kişiler, Witcher 3'teki en iyi görevlerin yer aldığı Kanlı Baron görev şemasını hazırladılar. Bu yazarlar şimdi Dying Light 2'de bir hikaye anlatımı oluşturmak için oldukça yoğun şekilde çalışıyorlar – Bir puzzle ile oynamak gibi."

E3 2018: Microsoft konferansından tüm duyurular, videolar ve detaylar

Zombi temalı, parkur mekaniklerinin yer aldığı açık dünya Dying Light'ın devam oyunu Dying Light 2, E3 2018'de Microsoft'un basın konferansında sürpriz bir şekilde duyuruldu. Polonya merkezli Techland stüdyosunun geliştirdiği oyunun dünyası oyuncuların oyun boyunca vereceği kararlarla şekillenecek. Politik kararlar vererek bazı gruplara yardım etmek veya diğerlerini engellemek şehirdeki vatandaşların nasıl tepki gösterceğini belirleyecek. Ayrıca, oyuncuların bazı kaynaklara erişip erişememesini de etkileyecek. 

Dying Light 2, Techland'in kendi oyun motoru C-Engine ile Xbox One, PlayStation 4 ve PC için geliştiriliyor, henüz bir çıkış tarihi yok.

Önceki İçerikMonster Hunter World PC çıkış tarihi ve sistem gereksinimleri belli oldu
Sonraki İçerikAntman and The Wasp İncelemesi – Gayet Makul!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz