THQ Nordic, Saints Row ve Metro’nun haklarını satın aldı

Deep Silver'ın yayınladığı tüm oyunlar el değiştirdi.

Darksiders serisi ve Elex‘in yayıncısı THQ Nordic, Saints Row ve Metro gibi pek çok oyun serisinin haklarını satın aldı.

THQ Nordic, yaptığı basın duyurusunda Koch Media‘yı satın aldığını açıkladı. Koch Media; Saints Row, Metro, Dead Island ve Homefront: The Revolution oyunlarının yayıncısı Deep Silver‘ı bünyesinde barındırıyordu. Böylece bu serilerin hakları da THQ Nordic’e geçmiş oldu.

Satın alım bedelinin 121 milyon euro olduğu belirtildi. Bu satış işlemiyle beraber THQ Nordic, Deep Silver’ın sahibi olduğu Volition ve Dambuster adlı oyun geliştirme stüdyolarını da kendi yönetimi altına almış oldu. Bu iki stüdyo şu anda duyurulamamış iki yeni oyun üzerinde çalışıyor.

İLGİLİ HABER – THQ Nordic, Biomutant’ın yapımcısı Experiment 101’i satın aldı

Koch Media ve ona bağlı kuruluşların “bağımsız olarak faaliyet göstermeye devam edeceği” açıklandı. Ayrıca, Koch Media bünyesinde çalışan binden fazla kişinin görevine devam edeceği, herhangi bir yeniden yapılandırmanın olmayacağı vurgulandı.

Öte yandan, şu anda yapımı devam eden Metro Exodus’da da herhangi bir değişimin yaşanmayacağı belirtildi.

İLGİLİ HABER – Metro Exodus ile serideki 10 değişim

THQ battıktan sonra firma el değiştirmiş, THQ Nordic adlıyla yeniden ortaya çıkmıştı. Batmadan önce Saints Row serisi THQ’ya aitti. THQ Nordic, daha önceden de yayıncısı olduğu Biomutant oyununun yapımcı stüdyosunu da satın almıştı.

Önceki İçerikShadow of the Colossus satışları ilk haftadan rekor kırdı
Sonraki İçerikBayonetta 1 ve 2’nin Switch inceleme puanları paylaşıldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz