We Happy Few Kickstarter’da Destek Bekliyor!

Bağımsız geliştiriciler farklı oyunlarıyla göz doldurmaya devam ediyor.

Kanadalı bağımsız geliştirici Compulsion’ın oyunu We Happy Few Kickstarter’da desteklerinizi bekliyor. Üstelik oyuna destek olan kullanıcılara bir adet pre-alpha sürüm de hediye ediliyor.

We Happy Few’de herkesin anlamsız bir şekilde mutlu olduğu -ya da öyle göründüğü- Wellington isimli bir şehirden kaçmaya çalışan, ‘farklı’ karakterleri oynayacağız. 60’ların İngiltere’sinde geçen oyunun ‘futuristik’ bir ortamı var. İngiltere’nin güneybatısında konumlanmış olan Wellington, II.Dünya Savaşı sırasında Alman işgaline uğramış ve işgal sırasında Wellington sakinleri “çok kötü bir şey” yapmak zorunda kalmışlardır. Yaptıklarını unutmak için de ‘Joy’ adını verdikleri mutluluk veren yeni bir uyuşturucu madde icat etmişlerdir. Oyunda şehirden kaçmadan önce farklılığımızı çaktırmadan yeterli oranda kaynak toplamaya çalışacağız. Yakalanırsak muhtemelen öldürüleceğiz; Wellington halkı kendinden olmayanı pek hoş karşılamıyor gibi.

Dikkat çekmekten sürekli kaçmamız gereken We Happy Few’de, gizlilik ögeleri ön plana çıkıyor. Sürekli gizli kalmalı, gerçek kimliğimizi kimseye açık etmemeliyiz. Açık ettik diyelim; o zaman da ya kaçacağız, ya saklanacağız ya da savaşacağız! Oyunun esas ilgi çekici yanı ise, eğer ölürsek yepyeni bir Wellington’a uyanacak olmamız. Öldüğümüzde oyuna baştan başlıyoruz ve çevredeki her şey de değişmiş oluyor. Diğer oyunlardaki gibi bir ‘kayıt’ sistemi yok oyunun, tek hakkımız var. Oyun bu açıdan kendini tekrarlamayacak ve oyuncuyu sıkmayacak gibi görünüyor.

Oyunda üç adet oynanabilir karakter yer alacak. Bu karakterler bildiğimiz karakterlerden olmayacak. Her biri geçmişte yaptığı kötü şeylerin acısını duyan, travmatik kişilikler. Bu açıdan oyunun kesinlikle yetişkinlere hitap ettiğini söylüyor geliştiriciler. Oyun tarzımıza göre bu karakterlerin güçlü olduğu yanları değişecek, tabi zayıflıkları da. Ayrıca üç karakter aynı anda oynanabilir olmayacak. Birini oynayıp diğerini açacağız, karakterlerin hikayeleri de birbiriyle kesişecek.

Şehrin diğer sakinleri ise anlamsız derecede mutlu görünüyorlar, her biri gün içinde kendi işine bakıyor. Ancak kör de değiller, farklılıkları hemen fark edebiliyorlar. O yüzden yukarıda bahsettiğimiz gibi ölmemek için dikkatli olmakta yarar var. Şehir sakinleri içinde öne çıkan dört farklı NPC tipi var: Bobby, Nosey Old Lady, Doctor ve Uncle Jack. Bobby, fiziksel olarak son derece güçlü bir karakter, ondan dayak yemeniz olası. Nosey Old Lady ise her işe burnunu sokan mahalle teyzesi tipi. Doctor ruh halinizi şıp diye çözen, tehlikeli bir karakter. Son olarak Uncle Jack ise şehrin her yanındaki ekranlarından fırlayan yüzü. Gözü sürekli üzerimizde ve o da sürekli çok mutlu.

Contrast’ten tanıdığımız Compulsion’ın geliştirdiği We Happy Few, oldukça farklı bir oyuna benziyor. Aşağıda oyun için yayımlanmış bazı görüntüler var, onlara da göz atabilirsiniz.

Önceki İçerikAirscape: The Fall of Gravity’nin Yeni Fragmanı Yayımlandı!
Sonraki İçerikI am Bread PS4 Yolunda!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz