Steam anlık kullanıcı rekorunu tazeledi!

Steam, 14 milyondan fazla anlık kullanıcı sayısı ile kendi rekorunu yeniledi!

Steam ilk kez 14 milyondan fazla anlık kullanıcı sayısına ulaşarak rekor kırdı. Steam’in istatistik sayfasına göre, 7 Ocak’ın son saatlerinde platformdaki anlık kullanıcı sayısı 14 milyon 207 bin 39‘a ulaştı ve böylece Steam kendi rekorunu tazelemiş oldu.

Rekorun kırıldığı saatlerde, 951 bin 942 anlık oyuncu ile en çok oynanan oyun Dota 2, 675 bin 195 anlık oyuncu ile Counter-Strike: Global Offensive ikinci, Grand Theft Auto 5 ise 116 bin 230 anlık oyuncu sayısı ile üçüncü oldu.

Ancak şu belirtmekte fayda var; anlık kullanıcı sayısı ile anlık oyuncu sayısı aynı şeyi ifade etmiyor. Steam’in 14 milyonu geçen anlık kullanıcı sayısı, o an için Steam’de çevrimiçi olup oyun oynayan ve oynamayan yani arka planda Steam’i çalıştırmaya devam eden kişileri içeriyor. Anlık oyuncu sayısı ise, eş zamanlı olarak o oyunu oynayanları temsil ediyor.

Steam anlık kullanıcı rekoru – Ocak 2017

2012 yılında, Valve şirketinin sahibi olduğu Steam platformu 5 milyon anlık kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Aradan geçen beş yıl gibi bir sürede 9 milyonluk bir büyüme gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminden bu yana ise yaklaşık 2 milyonluk bir artış yaşandı. Zira, 2016’nın Ocak ayında Steam, 12 milyon anlık kullanıcı sayısına ulaşmıştı.

Bu rekorun kırılmasında yılbaşının ve Steam Kış İndirimleri‘nin etkisi oldukça büyük. 2015 yılında yayımlanan rapora göre, Steam’de 125 milyon aktif kullanıcı bulunuyor.

Önceki İçerikMass Effect: Andromeda, Switch için de çıkacak mı?
Sonraki İçerikUncharted filminin yapım aşamasında önemli gelişme!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz