Solstice Chronicles: MIA inceleme

Gün geçmiyor ki yeni bir bağımsız yapım oyun piyasaya sürülsün. Her türden her temadan bir bağımsız yapımla karşılaşmak mümkün. Solstice Chronicles: MIA inceleme yazımızda da Temmuz sonu itibariyle Steam’de kendine yer bulan rpg öğeleriyle donatılmış aksiyon temalı, strateji tabanlı bir shooter oyunu masaya yatırıyoruz.

Hırvatistan merkezli Ironward adlı küçük bir ekip tarafından geliştirilen Solstice Chronicles: MIA, geçen ay çıkış yapan Nex Machina tarzında ama bazı yönleriyle ondan ayrılan, Nex Machina’ya kıyasla oldukça yavaş bir oyun diyebilirim.

Kızıl Gezegen’de Amansız Mücadele

Oyunun hikayesi ise şu temele dayandırılmış: STROL adlı bir virüs Dünya’yı ele geçirmiş durumdadır. Çok az sayıda kalan insan ırkı, Mars’a yerleşerek burada koloni kurar. Burada güçlü şirketler tarafından yönetilen toplumlar ortaya çıkar. Ancak Kızıl Gezegen’in de kendince sürprizleri vardır. Zamana karşı yarışta, insanoğlu bir yandan STROL virüsüne karşı tedavi bulup Dünya’yı kurtarma amacındayken, diğer tarafından ise Mars’ın vahşet dolu topraklarında mutantlara karşı savaşmak zorundadır.

Solstice Chronicles: MIA’da iki oyun modu bulunuyor. Bunlardan biri Survival (Hayatta Kalma), diğeri ise Story yani oyunun temel hikayesinin yer aldığı mod.

Hayatta Kalma modunda Mutant dalgalarına karşı olabildiğince dayanmaya çalışıp belli bir süre sonra bölümü bitiriyoruz. Daha sonra karakterimizi yetenek ağacı, silah gücü gibi mekanikler ile geliştirip tekrardan daha büyük mutant dalgalarına karşı direniyoruz.

Hikaye modu ise 20’den fazla farklı bölümden oluşuyor. Başlangıçta tıpkı Hayatta Kalma modunda olduğu gibi yoğun ve güçlü bir mutant dalgasına karşı direnmeye çalışıyoruz. Daha sonra karşımıza çıkan güçlü bir yaratığın bizi bayıltıp götürmesi ile ufak giriş kısmını tamamlıyoruz. Devamında ise uyandığımız yerde karşımıza bir drone çıkıyor. Bu drone’un yardımı ile elimiz ve kolumuzun bağlı olduğu yerden kurtulup Kızıl Gezegen’deki tehlikeli yolculuğumuza koyuluyoruz, tabi yanımızdaki drone da artık yol boyunca dostumuz oluyor.

Mutantları Yoketmenin 101 Yolu

Dört farklı sınıfın yer aldığı oyunda, her karakterin kendine özgü doğal yetenekleri yer alıyor. Her karakter oyun boyunca üç farklı doğal yetenek ile yoluna devam edebiliyor. Örnek vermek gerekirse, assault sınıfında el bombası fırlatma, aydınlatma fişeği veya zehirli gaz kullanma gibi çeşitli yetenekler mevcut. Ayrıca dostumuz drone’un da dört farklı yeteneği bulunuyor. Bunlar tactical scout, tactical bomb, tactical block ve tactical taunt. Scout ile ihtiyacımız olan ekipmanlar (can paketi, mermi, yeni ve güçlü silahlar) drone yardımıyla yanımıza taşınıyor ancak handikap olarak mutant dalgaları güçleniyor ve yoğunlaşıyor. Bomb yeteneği ile geniş bir çember açılıyor. Çemberdeki yeşil çizgide durarak kendimizi güvene alıyoruz ve diğer alanlar bombalanarak mutantlar ölüyor. Block yeteneği ise kademeli olarak bir çember oluşturuyor. Bu çember küçük mutantları dışarıda tutarken büyük onları ise yavaşlatıyor. Bu yetenek ayrıca mutant dalgalarının tehlike seviyesini de aşağıya çekiyor. Son olarak, taunt yeteneği mutant dalgalarının yoğunluğunu azaltırken aynı zamanda güçlü mutantların gelmesine neden oluyor.

Yetenek ağacının yer aldığı oyunda, karakterimizin doğal yeteneklerini, genel yeteneklerini ve drone’un yeteneklerini geliştirmek mümkün. Ayrıca oyun oynadıkça giydiğimiz zırhın, kuşandığımız silahların kendi seviyeleri de artarak gelişiyor. Bunların hepsi oyundaki RPG ögelerini besleyen mekanikler ve oldukça başarılı bir şekilde işlenmiş.

Oyunun en beğendiğim kısmı ise kamera açıları oldu. Çoğunlukla dar ve uzun koridorlarda, zaman zaman da geniş alanlarda ilerleyen hikaye modunda kamera açıları ve bunların otomatik olarak değişimi gerçekten başarılı olmuş. Çevre tasarımı da oyunun artı yönlerinden bir diğeri. Zaman zaman gerçekleşen kum fırtınaları ise size Kızıl Gezegen’de olduğunuzu hatırlatmaya yetiyor ve bu fırtınalarda gerçekten göz gözü görmüyor.

Genel itibariyle, Solstice Chronicles: MIA yazımın başında belirttiğim gibi türüne göre yavaş kalan ancak kendine öz yenilikçi yapısıyla, artı yönleriyle ve içerisinde barındırdığı RPG ögeleriyle bağımsız yapım bir taktiksel shooter oyun olarak karşımıza çıkıyor.

Steam’de 31 TL’den satışa sunulan oyunu 2 Ağustos’a kadar yüzde 10 indirimle almam mümkün. Ancak bana soracak olursanız, Steam’deki büyük indirimleri bekleyin ve yarı yarıya bir fiyata alın.

GENEL BAKIŞ
Görseller
7.5
Oynanış
7.5
Ses/Müzik
6
Eğlence Faktörü
7
Önceki İçerikMahkemeden, oyun hilesi satan sitelere 205 Bin TL ceza
Sonraki İçerikPatapon Remastered İnceleme
solstice-chronicles-mia-incelemeTürüne göre yavaş kalan ancak içerisinde barındırdığı RPG ögeleri ile kendine özgü artı yönleri olan bağımsız bir yapım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz