PS4’e özel Days Gone ertelendi

Daha önceden, 2018'de çıkacağı söylenmesine rağmen...

Days Gone

Sony‘nin PS4‘e özel oyunlarından zombi temalı Days Gone ertelendi.

2018 için planlanan Days Gone, son gelen açıklamaya göre 2019’da çıkış yapacak. Sony, Days Gone’ın ertelenme haberini şu açıklamayla duyurdu:

“Days Gone’ın 2019 yılında çıkacağını doğruluyoruz ve oyunun çıkış tarihi hakkında sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.”

Oyunun neden ertelendiğine dair bir bilgi verilmezken, Sony’nin, yeni IP’si Days Gone’ı bu sonbahardaki yoğun oyun takviminden kurtarmak istediği tahmin ediliyor. Zira, listede Red Dead Redemption 2, Call of Duty: Black Ops 4, yeni Battlefield gibi yapımlar yer alıyor. Bu liste E3 2018’de duyurulacak oyunlarla daha da uzayacaktır.

Resmi açıklamadan önce PlayStation’ın resmi internet sitesindeki Days Gone sayfasında çıkış tarihi 2019 olarak güncellenmiş ve Amazon tarafından da oyunun 2019’da teslim edileceği bilgisi paylaşılmıştı. Daha sonra ise Sony açıklama yaparak bu gelişmeyi doğruladı.

İLGİLİ HABER – SÖYLENTİ: PlayStation 5’in geliştirici kiti hazır!

Days Gone, ilk kez E3 2016‘da tanıtılmıştı. Sony’nin kendi bünyesinde bulunan ve daha önceden Syphon Filter serisi ile PS Vita için Uncharted: Golden Abyss yapan Bend Studio tarafından geliştirilen oyuna dair birkaç adet oynanış videosu gösterildi. Oyundaki görevler hem gece hem de gündüz, farklı mevsim döngüsüyle yapılabiliyor.

Sony Worldwide Studio‘nun başkanı Shuhei Yoshida, bir açıklamasında Days Gone’ın 2018 yılı içerisinde çıkış yapacağını belirtmişti ancak planlandığı gibi olmadı. Öte yandan, 2019’un hangi döneminde çıkacağına ilişkin bir bilgi de yok.

PlayStation 4‘e özel olarak bu yıl çıkacak oyunlar arasında ise 20 Nisan’da God of War, 25 Mayıs’ta Detroit Become Human var. Ayrıca henüz tam çıkış tarihi belli olmayan, sonbaharda çıkması beklenen Spider-Man ve Dreams gibi oyunlar da bulunuyor.

İLGİLİ HABER – Sony birinci parti oyunlara daha çok ağırlık vermeye hazırlanıyor

Önceki İçerikValve oyun geliştirme işine geri dönüyor!
Sonraki İçerikThe Last of Us Part 2’nin yönetmeni değişti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz