SÖYLENTİ: PlayStation 5’in geliştirici kiti hazır!

Yeni nesil PlayStation konsolunun geliştirici versiyonu, bazı oyun stüdyolarına gönderilmiş olabilir.

Analist Marcus Sellars‘a göre, PlayStation 5‘in geliştirici kiti hazır ve bazı üçüncü parti stüdyolara gönderildi.

Video oyun endüstrisinin analistlerinden Marcus Sellars, Twitter’dan yaptığı açıklama ile Sony’nin bazı üçüncü parti firmalara PS5’in geliştirici kitini bu yılın başlarında gönderdiğini duyurdu.

Sellars daha önceden, bu yılki Call of Duty’nin Black Ops 4 olacağını, Diablo III‘ün Switch‘e geleceğini ve son olarak bu ayki Nintendo Direct‘ın tarihini sızdırmıştı.

Sellars’ın PlayStation 5 hakkında söylediği henüz resmi olarak doğrulanmadı, yani bir iddia niteliğinde. Ancak, yeni nesil PlayStation konsolunun 2020 veya 2021 gibi piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu bağlamda, geliştirici kitinin birkaç yıl önceden video oyun firmalarına gönderilmesi muhtemel. Keza, PlayStation 4’ün 2013’deki çıkışından bir yıl önce, 2012’de bu konsolun geliştirici kiti stüdyolara gönderilmeye başlanmıştı. 

Marcus Sellars, özellikle “üçüncü parti stüdyolar” kavramını kullandı. Eğer, Sellars’ın söylediği doğruysa, Sony’nin kendi bünyesindeki birinci parti stüdyolarına PlayStation 5’in geliştirici kitini daha önceden yolladığı tahmin ediliyor.

Öte yandan, Sony’nin takvimine baktığımızda, PlayStation 4’e özel olarak duyurulan ve henüz çıkış yapmamış oyunların sayısı oldukça fazla. Bu oyunlardan God of War ve Detroit Become Human‘ın bu yıl çıkacağı biliniyor. Yine 2018’de Spider-Man ve Days Gone‘ın da çıkış yapması kuvvetle muhtemel. Bunların dışında Ghost of Tsushima, Death Stranding ve The Last of Us: Part II gibi sırada bekleyen oyunlar var ve bunların da 2019’da çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABER – Detroit: Become Human, Türkçe dil desteği ile geliyor!

Sonuç olarak, PlayStation 5’in resmi duyurusu için biraz erken ancak konsolun geliştirici kitinin şimdiden yapımcı stüdyolara gönderilmesi sürpriz olarak karşılanmamalı. 

İLGİLİ HABER – Sony birinci parti oyunlara daha çok ağırlık vermeye hazırlanıyor

Önceki İçerik2018’deki Call of Duty’nin Black Ops IV olacağı kesinleşti gibi
Sonraki İçerikCall of Duty Black Ops 4 duyuruldu, çıkış tarihi de verildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz