Valve oyun geliştirme işine geri dönüyor!

Valve'ın kurucusu Gabe Newell, "Nintendo gibi firmaları kıskandıklarını" ve "aynı anda donamım ve yazılım geliştirme kapasitesine sahip olduklarını" söyledi.

Gabe Newell, Valve ofisinde yeni oyunları Artifact hakkında sunum yapıyor.

Gabe Newell açıkladı: Valve oyun geliştirme işine resmen geri dönüyor!

PC Gamer‘da yer alan habere göre, geçtiğimiz gün Valve‘ın Washington’daki ofisinde, şirketin yeni hazırladığı Dota 2 temalı kart oyunu Artifact hakkında sunum yapan Valve’ın kurucusu Gabe Newell, firmanın ileriye yönelik planlarından bahsetti.

Newell bu sunumda, “Artifact, bizden gelecek olan birkaç yeni oyundan sadece ilki. Yani bu bir nevi iyi bir haber. Yaşasın! Valve tekrardan yeni oyunlar piyasaya sürecek!” dedi.

GabeN’in de söylediği üzere “oyunlar” gelecek. Artifact sadece bilinen ilk oyun. 2017’nin Ocak ayında Reddit’te düzenlenen soru-cevap etkinliğinde Newell, Valve’ın en az bir tane hikaye odaklı, tek oyunculu ve tam teşekküllü bir oyun üzerinde çalıştığını doğrulamıştı. Newell, PC Gamer’a verdiği bir röportajda ise Valve olarak “üç büyük VR oyunu” geliştirdiklerini belirtmişti.

İLGİLİ HABER – Gabe Newell kendisine sorulan soruları yanıtladı, Valve’ın projelerinden bahsetti

 “Nintendo gibi firmaları her zaman biraz kıskandık.”  – Gabe Newell

Gabe Newell’in son sunumunda bunlara dair herhangi bir bilgi verilmedi ancak şirketin yeni oyunlar hazırlama konusunda kararlı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Newell ayrıca, “aynı anda hem donanım hem de yazılım geliştirme kapasitesine sahip olduklarını” dile getirdi.

Valve’ın kurucusu Newell, sunumun ilerleyen kısımlarında ise Valve olarak Nintendo gibi firmaları “birazcık” kıskandıklarını şöyle açıkladı:

“Her zaman Nintendo gibi firmaları biraz kıskandık. Miyomoto ne zaman oturup yeni bir Zelda veya Mario oyunu düşünse, kontrollerin nasıl olacağını, görsellerin nasıl gözükeceğini ve diğer imkanları düşünüyor. Ayrıca donanımları da olabildiğince iyi yapabiliyor çünkü aynı anda bu donanım için yazılımları (oyunları) da geliştiriyor ve bu yazılımlar da o donanımın tüm imkanlarından faydalanabiliyor. Bu da bizim kıskandığımız bir konu.”

Gabe Newell, Artifact’dan sonra Valve’ın hangi oyunları piyasaya süreceği hakkında, bunlar arasında yeni bir Half-Life (Half-Life 3), Left 4 Dead veya Portal oyunu olup olmadığı ile ilgili konuşmadı.

Önceki İçerikThe Division 2 duyuruldu; detaylar E3 2018’de paylaşılacak
Sonraki İçerikPS4’e özel Days Gone ertelendi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz