Sony birinci parti oyunlara daha çok ağırlık vermeye hazırlanıyor

Sony, konsola özel oyunlarıyla cüzdanlarımıza göz dikmeye kararlı gibi duruyor.

PlayStation | Sony

Sony, PlayStation bünyesinde yapılan görev değişimlerine ilişkin yayımladığı basın bülteninde, “birinci parti oyunlar her zamankinden daha önemli hale geldi” ifadesini kullandı.

Shawn Layden, Sony Interactive Entertainment America’nın yüzü ve Sony Worldwide stüdyolarının patronu olarak kalmaya devam edecek. Layden, “platform tanımlayıcı içerikleri (birinci parti oyunlar) sağlamaya” odaklanacak. Basın bülteninde yer alan en dikkat çekici ifade ise şu şekilde:

“Misyonumuz olan en ilgi çekici ve güçlü birinci parti oyunları yaratma ve geliştirme, artık her zamankinden daha önemli hale geldi.”

Sony’nin ilerleyen dönemlere ait PlayStation 4‘e özel oyunları arasında bu yıl çıkması kesinleşen God of War ve Detroit: Become Human‘ın yanı sıra 2018’de çıkması yüksek ihtimal olan Spider-Man ve Days Gone gibi dört büyük oyun yer alıyor. Sony, yeni IP yaratma konusunda ise sınırları zoluyor. Şirket, PS4’e özel olarak 2018 sonrasında da Death Stranding ve Ghost of Tsushima‘yı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ayrıca, merakla beklenen The Last of Us: Part II de konsolu eşsiz kılacak bir yapım olacaktır.

Sony birinci parti oyunlara ağırlık vermek adına yeni oyunlar duyurabilir

Yukarıda da görüldüğü üzere, PlayStation 4’e özel birinci parti oyunlar için programı oldukça yoğun olan Sony’nin “birinci parti oyunlar her zamankinden daha önemli hale geldi” şeklindeki açıklaması oldukça şaşırttı. 2 yıl içinde 7 büyük birinci parti oyun yayınlamayı planlayan Sony, zaten oldukça güçlü kütüphanesi olan PS4 için yakın zamanda daha fazla konsola özel oyun duyurusu yapabilir mi?

İLGİLİ YAZI – Detroit: Become Human, Türkçe dil desteği ile geliyor!

Öte yandan, görev değişimleri kapsamında Jim Ryan, şirketin Başkanvekili oldu. Ayrıca, Küresel Satış ve Pazarlama’nın başkanlığına getirildi. Ryan’nın geçmişte “oyunlarda aylık ücretli servis sistemi” konusundaki açıklamaları oyuncu topluluğunun tepkisini çekmişti.

PlayStation bünyesinde uzun yıllardır görev alan Phil Rosenberg, Küresel Yayınlama ve Geliştiriclerle İlişkiler’in başına atandı. Hideaki Nishino ise Platform Planlama ve Yönetimi’nin başına terfi etti.

Bu görev değişimlerinin birçoğu 1 Nisan 2018 itibarıyla geçerli olacak. Yapılan açıklamada, bu değişimlerin “sürekli gelişen sektörde lider olarak kalmaya yardımcı olacağı” belirtildi.

İLGİLİ HABER – PlayStation Plus Mart 2018 oyunları şahane!

Önceki İçerikDetroit Become Human Türkçe dil desteği ile geliyor!
Sonraki İçerikMetro Exodus’da çok oyunculu mod yok, peki neden?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz