Hellblade Senua’s Sacrifice’ın satış rakamları açıklandı

Bağımsız yapım bir oyundan büyük bir başarı.

İngiltere merkezli bağımsız oyun stüdyosu Ninja Theory’nin geliştirdiği Hellblade Senua’s Sacrifice‘ın satış rakamları belli oldu.

Ekim ayında oyunun yaratıcı yönetmeni tarafından yapılan açıklamada, satışların beklentilerin çok üstünde olduğu belirtilmiş ancak satış rakamları verilmemişti. Yapımcı stüdyo Ninja Theory bugün oyunun satış verilerini paylaştı.

İLGİLİ HABER – Hellblade: Senua’s Sacrifice’ın satışları beklentinin üstünde

Stüdyonun bugün paylaştığı bilgilere göre, Hellblade Senua’s Sacrifice’ın satış rakamları çıkışından 3 ay sonra 500 bine ulaştı. Bu rakama ilk 6 ayda ulaşmayı hedeflediklerini belirten geliştirici ekip, oyunun çıkışından önce PS4 ve PC‘de 75 bin adet ön sipariş gerçekleştiğini açıkladı.

3 aylık satış rakamları ile 13 milyon dolar net gelir elde edilirken, oyunun çıkışının ilk haftasında 30 dolarlık satış fiyatıyla 250 bin adet sattığı ifade edildi. Geliştirime aşamasının 3 yıl sürdüğü Hellblade’in 20 kişiden oluşan bir ekip tarafında hazırlandığı bugünkü açıklamanın notları arasında yer alıyor.

Sadece dijital olarak satışa sunulan oyunun satışlarının neredeyse yarısının PC için olduğu açıklandı. Satış rakamları dışında oyunun incelemeleri de olumlu olmuş ve Metacritic ortalaması 83 puana ulaşmıştı.

Oyun ayrıca, The Game Awards 2017’de 5 ayrı kategoride aday gösterildi. Bunlardan en iddialı olduğu kategori ise “En İyi Ses Tasarımı” denilebilir.

İLGİLİ HABER – The Game Awards 2017’nin adayları açıklandı

Aksiyon-macera ve hack and slash Hellblade: Senua’s Sacrifice, 8 Ağustos’da PC ve PlayStation 4 için çıkış yapmıştı.

Önceki İçerikGanimet kutularının kumar olduğu kesinleşti: Avrupa’da yasaklanabilir!
Sonraki İçerikThat’s You inceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz