Ganimet kutularının kumar olduğu kesinleşti: Avrupa’da yasaklanabilir!

Belçika Oyun Komisyonu, geçen hafta başlattığı soruşturmayı sonuçlandırdı.

Star Wars Battlefront II'de yer alan ganimet kutusu

Belçika Oyun Kurulu, Star Wars Battlefront 2 ve Overwatch gibi oyunlarda yer alan ganimet kutuları hakkında açtığı soruşturmayı tamamladı. Kararda, ganimet kutularının kumar olduğu kesinleşti.

Kurulun kararına göre, ganimet kutuları kumar olarak kabul edilecek. Bu bağlamda, bu kutuların kullanımının Avrupa’da yasaklanması hedefleniyor.

Geçtiğimiz hafta Star Wars Battlefront 2 ve Overwatch başta olmak üzere diğer oyunlarda da yer alan ganimet kutularının kumar olarak değerlendirilip değerlendirilmesi üzerine Belçika’da soruşturma başlatılmıştı. Belçikalı bir internet sitesi olan VTM News’e göre, bu soruşturma sonuçlandı ve ganimet kutularının kumar olduğu kararı verildi.

İLGİLİ HABER – Overwatch ve Star Wars Battlefront 2’ye soruşturma açıldı

Oyun Kurulu karara ilişkin olarak, “Para ve bağımlılık ögelerinin karışımı kumardır.” şeklinde açıklama yaparken Belçika Adalet Bakanı Justice Koen Geen, “Kumarın ve oyunun bir araya getirilmesi, özellikle küçük yaşlarda, çocukların akıl sağlığı için çok tehlikeli.” dedi.

Geen, açıklamalarının devamında eğer kullanıcı tam olarak ne satın aldığını bilmiyorsa, oyun içi ödemelerin Avrupa genelinde yasaklanmasını istediğini belirtti. Bu işlemin biraz zaman alacağını söyleyen Geen, “Çünkü Avrupa Mahkemesine gitmek zorundayız. Kesinlikle Avrupa genelinde yasaklamaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

EA veya Blizzard tarafından konuya ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Gelişmeler için takipte kalın!

Ganimet kutuları ve mikro ödemeler niçin soruşturma konusu olmuştu?

Özellikle Star Wars Battlefront 2’deki mikro ödeme sisteminin büyük tepkilere maruz kalması, şirketin Reddit tarihindeki en düşük puanı alması gibi nedenlerden dolayı Disney’in EA’le iletişime geçerek Star Wars markasını korumak adına bu mikro ödeme sisteminin “geçici olarak” oyundan kaldırılmasını sağlamıştı. Oyuncuların bu tepkisine sessiz kalmayan Belçika Oyun Kurulu ise ganimet kutularını ve mikro ödeme sistemini inceleme altına almıştı.

İLGİLİ HABER – Star Wars Battlefront 2’deki mikro ödemelerin neden kaldırıldığı ortaya çıktı

Önceki İçerikBrütal Legend ücretsiz olarak dağıtılıyor!
Sonraki İçerikHellblade Senua’s Sacrifice’ın satış rakamları açıklandı

2 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz