That’s You inceleme

Sony yakın dönem Playlink oyunları ile bizi biraz daha sosyalleştirmek, unutulmuş arkadaşlıkları canlandırmak gibi bir misyon edindi.  Kontrolcülere ihtiyaç duymadan, artık hayatımızda iyice yer edinmiş olan cep telefonu, tablet gibi cihazlarla oynayabildiğimiz bu oyunların başlangıç noktası olarak sayabileceğimiz bir yapım olan That’s You! aynı zamanda en kolay erişebileceğiniz oyun. Bir kaç aydır PlayStation Plus üyelerine ücretsiz sunulan bu oyun taze bir sistem üzerine kurulu olması nedeniyle oyuncular tarafından pek farkedilmemiş durumda, biz de That’s You inceleme yazımızda bu konunun üzerine bir düşelim dedik. Şu uzun zamandır arayıp sormadığınız arkadaşlarınızla bir toplaşın bakalım, bir şey deneyeceğiz.

That’s Who?

That’s You! en az iki en çok da 6 kişi oynanabilen eğlence yüklü bir oyun. Telefonunuz vasıtasıyla bizzat dahil olduğunuz oyunda amaç beraber oynadığınız arkadaşlarınız ile bir sinerji yakalamak. Eğlenceye atılmak için tek yapmanız gereken PlayStation 4 sisteminize ana oyunu kurmak ve telefonunuzdan oyunla aynı adı taşıyan ücretsiz uygulamayı indirmek. Soru, fotoğraf çekme ve çizim safhalarından oluşan oyun sizi tematik olarak perili köşklerden lunaparklara, doğa manzaralı çadırlardan mistik tren gezilerine oldukça farklı ortamlarda gezdiriyor. Bulunduğunuz mekana bağlı olarak verilen sorular ise teknik olarak arkadaşlarınızı ne kadar tanıdığınızı sınıyor. Her ne kadar cevapları verirken diğer arkadaşlarınıza çaktırmamanız gerekse de verdiğiniz cevaplar ortak olmazsa puan kazanamıyorsunuz. Sorular geneli ile matrak ve okuduğunuz an kafanızda anında arkadaşlarınızdan biri canlanıyor. İşin eğlenceli kısmı da burası zaten. Bir süre sonra hem birbirinizi hem ne kadar iyi tanıdığınızı farkediyor hem de daha önce farketmediğiniz yanlarınızı keşfediyorsunuz.

Görsele dayalı bölümlerde ise size verilen bir pozun taklidini yapmak veya çekilen foto üzerine çizim yapmak gibi aktivitelere giriyoruz. Şekilden şekile girdiğiniz pozların ardından oyun sizden belirli temalarda çizimler yapmanızı ya da mevcut görsellerin arasından en iyi bulduğunuzu seçmenizi istiyor. Genel hatları ile soru – görsel arası giden turlar 2 oyuncu ile oynarsanız birbirinizi ne kadar iyi tanıdığınızı gösteren bir arkadaş metre ile; 3 ve üstü oyuncu ile oynarsanız da puanlama ile sizi oyun sonunda sıralamaya sokuyor. Puandan bahsetmişken, oyunda size verilen gazoz kapaklarını sorulara cevap verirken kullanıp, puanınızı ikiye katlayabiliyorsunuz.

%100 Türkçe Eğlence

Genel hatlarıyla oyunlara derinlemesine bağlı olmayan bir kitleyi de kendine çekme potansiyeli olan That’s You!  ayrıca hem seslendirme hem de metinlerde tam Türkçe dil desteği sunuyor. Konsola alışık olanlar belli başlı oyunlardan bilecektir ama yine de hatırlatalım; oyunun Türkçe dil desteğinden yararlanmak için PlayStation 4 sistem diliniz Türkçe olmalı.  Oyunda neşeli yorumlarıyla bize eşlik eden sunucumuz ise Uncharted 4’te Nathan’ın kardeşi Sam Drake’e hayat veren Rıza Karaağaçlı tarafından seslendirilmiş.

Suratınızdan eksik olmayan bir gülümseme ile oynadığımız nadir oyunlardan biri olan Thats You inceleme yazımı hazırlarken ekipten mümkün olduğunca yazarı da eğlenceye davet etmeye çalıştım. En garipseyen arkadaşımız bile bir süre ikinci bir el daha oynamak için ısrar etti.  Özetle harika bir parti oyunu olan That’s You şu uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınızla bir araya gelip, keyifli anlar yaşabilmeniz için ideal bir yapım. Hatta video oyunlarıyla pek arası olmayan arkadaşlarınıza özellikle oynatın; bu derece geniş bir kitleye hitap eden, yüksek oyunculuk deneyimi istemeyen eğlenceli bir oyun kolay bulamazsınız.  Tavsiyemiz kalabalık bir grupla beraber aynı odada oynamanız ama oyunumuz çevrimiçi çok oyunculu moda da sahip. Hani ıssız bir adada filan yaşıyorsanız (ya da artık yaşı kemale erip hayat koşturmacası içinde sosyallik nedir unuttuysanız) çevrimiçi olarak da takılabilirsiniz. Sony’den bu denli sosyalleşmenizi isteyen bir oyun gelmiş öte yandan, bakın bu bir işarettir. Değerlendirin.

GENEL BAKIŞ
Sunum
9
Eğlence
9
Önceki İçerikHellblade Senua’s Sacrifice’ın satış rakamları açıklandı
Sonraki İçerikSteam sonbahar indirimleri 2017 başladı; ilk günde neler var?
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.
thats-you-incelemeOyun bir süredir PlayStation Plus üyelerine ücretsiz olarak verilmekte. Henüz kütüphanenize eklemediyseniz kaçırmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz