Dragon Ball’un yaratıcısı Akira Toriyama hayatını kaybetti

Türkiye’de özellikle 80’li ve 90’lı yıllarda doğmuş çocukların televizyonlarda izleme şansı bulduğu Dragon Ball serisinin mangakası (çizeri) Akira Toriyama 68 yaşında hayata gözlerini yumdu. Nagoya kentinde 5 Nisan 1955’te doğan Toriyama, manga dünyasına 1978’te Wonder Island serisiyle adım atmış, Dr. Slump serisiyle ünlenmişti. Dragon Ball ise dünya çapında yoğun ilgi gören en büyük eseri olmuş, shounen kategorisine emek veren çoğu meslektaşına ilham vermişti. En iyi örneklerinden biri olarak en popüler mangalardan One Piece’in yaratıcısı Eichiro Oda’yı verebiliriz; kendisi kariyerine Toriyama’nın asistanı olarak başlamıştı.

Toriyama en son Dragon Ball’un yeni serisi  Dragon Ball DAIMA‘nın geliştirilme süreciyle kendi deyimiyle “derinden ilgilenmekteydi”.

1984’ten bu yana çizgiroman ve animasyonlarının yanısıra çok sayıda da oyunu bulunan Dragon Ball’un yakın dönem çıkan üç oyununa sitemizde yer vermiştik;

Dragon Ball FighterZ (Tür: Dövüş)
Dragon Ball Z: Kakarot (Tür: Aksiyon / Rol Yapma)
Dragon Ball: The Breakers (Hayatta Kalma)

Önceki İçerikFinal Fantasy VII Rebirth inceleme
Sonraki İçerikKRAFTON, PUBG: BATTLEGROUNDS 2024 Yol Haritasını Açıkladı
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz