Dragon Ball yeni bir seriyle geliyor!

Japon animasyon dünyasının en büyük serilerinden Dragon Ball, 40. yılına özel yeni bir seriyle ekranlara dönüyor. 2024 yılında yayına girecek olan Dragon Ball DAIMA için ilk fragman yayınlandı:

Öncelikle Türkçe bir kelimeyi andıran Daima’nın anlamına odaklanalım. Serinin yaratıcısı Akira Toriyama Daima’nın “evil” yani kötülük / uğursuzluk anlamına geldiğini açıkladı. Ayrıca uzun bir zamandır ilk kez seriyle derinden ilgilendiğini belirtti. Dragon Ball, 90’lardaki Z serisi sonrası Toriyama’nın mangalarının birebir adaptasyonunu tamamlamış, özgün senaryolar ile devam etmekte ve Toriyama genellikle danışmanlık yapmaktaydı. Eserin yaratıcısının tekrar işin içinde olması da hayranlar için ayrı bir heyecan faktörü olmayı başardı.

Senaryo hakkında henüz fazla detay açıklanmadı ancak fragmanda ve paylaşılan sinopsise göre DAIMA, Dragon Ball Super’deki olaylardan önce geçecek ve Son Goku’nun kendisinin çok daha genç bir versiyonuna dönüştüğünü ve bir kez daha yetişkinliğe ulaşmak için Kaioshin ile evreni dolaştığını göreceğiz. Bu konsept daha önce Dragon Ball GT’de işlenmiş ve Goku’yu çocukluğuna döndürmüştü ancak canon bir seri değildi. DAIMA’nın ana seriye dahil olup olmayacağı ve olayları zaman çizgisindeki en ileri seri olan Super’e nasıl bağlayacağı ise şimdiden büyük bir merak konusu.

1984’ten bu yana çizgiroman ve animasyonlarının yanısıra çok sayıda da oyunu bulunan Dragon Ball’un yakın dönem çıkan üç oyununa sitemizde yer vermiştik. İncelemelerine göz atmak isterseniz isimlerine tıklamanız yeterli:

Dragon Ball FighterZ (Tür: Dövüş)
Dragon Ball Z: Kakarot (Tür: Aksiyon / Rol Yapma)
Dragon Ball: The Breakers (Hayatta Kalma)

Seri ile ilgili yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız.

Önceki İçerikDiablo IV’de düncellemelerle ilgili detaylar paylaşıldı
Sonraki İçerikDragonflight Guardians of the Dream çıkış tarihi duyuruldu
Başlat Tuşu'nun genel yayın yönetmeni. 1984 doğumlu. Sırasıyla İngilizce Öğretmenliği, Resim ve Animasyon bölümlerinde eğitim görmüş bir yazar / çizer / animatör. Siteye katkıları dışında çizgiroman, canlandırma ve sinematografi üzerine çalışmalar yapar. Çocukluğundan bu yana video oyunları onun için hobiden de öte bir tutku olmuştur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz