KRAFTON, canlı hizmet oyununu yeni boyutlara taşımayı ve oyunculara yıl boyunca yeni oyun deneyimleri sunmayı amaçlayan PUBG: BATTLEGROUNDS 2024 Yol Haritasını açıkladı. 2024’te PUBG: BATTLEGROUNDS, daha yapılandırılmış bir hizmet sunmak ve oyunun ikonik ATLA/YAĞMALA/HAYATTA KAL oynanışını zenginleştirmek adına önemli iyileştirmelere sahne olacak.

Yok Edilebilir Ortamlar
Oyuna yeni, dinamik bir strateji ve taktik katmanı eklemeyi hedefleyen yıkılabilir harita ortamları, bu yıl eklenecek unsurların başında geliyor. Oyuncular binaların bazı bölümlerini stratejik olarak yok ederek veya savunma bariyerleri inşa ederek, kendilerine yeni saldırı yolları açabilecek veya alanlarını güvence altına alabilecekler. Bu özelliklerin ön izlemesi önümüzdeki nisan güncellemesinde gerçekleşecek ve ardından ileriye yönelik sürekli iyileştirmeler ve genişletmeler planlanacak.

Oynanış Düzenlemeleri
İstikrarlı bir ekosistemi teşvik etmek ve oyunculara daha fazla seçenek çeşitliliği sunmak amacıyla silah güncellemelerinin iki ayda bir yayınlanması planlanıyor. Arcade’in “Silah Laboratuvarı”, oyuncuların denge ayarlamalarını ana oyuna eklenmeden önce test etmeleri ve geri bildirim sunmaları için bir platform görevi görecek. Oyun için daha dinamik aksiyonları hedefleyen hayatta kalma odaklı öğeler geliştirilirken, daha gündelik bir oyun deneyimi için de özel modlar iyileştiriliyor ve genişletiliyor.

Tansiyonu artırmak ve yeni zorluklar sunmak için tasarlanan yeni oyun sistemleri ve içerikleri de bu yıl oyuncuları bekleyenler arasında. Takım sistemi, oyuncuların takım arkadaşlarıyla iş birliği yaparak rakip takıma karşı üstünlük mücadelesi vermesine olanak tanıyacak ve galibiyet serileri elde eden takımlara ödüller verilecek.

Yeni içerikler ve iş birlikleri
Gelecekteki güncellemeler temel oynanışı bozmadan mevcut haritalara yeni deneyimler getirirken yeni sezonlardan, iş birliklerinden veya modlardan gelen özellik ve içerikleri de entegre edecek.

Popüler araç markaları ve benzersiz IP’lerle yapılan iş birliklerinin yanı sıra çeşitli yükseltmelerle oyuna eklenecek, aralarında oyuncuların tercihlerini yansıtan geliştirilebilir silah kozmetikleri de bulunan bir dizi heyecan verici iş birliği ve kozmetik, PUBG: BATTLEGROUNDS deneyimini daha da öteye taşıyacak.

Eşleştirme İyileştirmeleri
Normal Maçlarda daha dengeli bir ortam sağlamak için eşleştirme sistemine değişiklikler geliyor.  Eşleştirme Puanı (MMR) sistemi, benzer beceri seviyelerine sahip oyunculara daha adil bir rekabet ortamı sunmak için iyileştirmelerden geçecek. Normal Maçlardaki botların davranış kalıpları da daha doğal davranışlar ve çeşitli senaryolar içerecek şekilde daha sürükleyici ve anlamlı bir deneyim sunmak için geliştirilecek.

Dereceli Oyun Revizyonları
Normal Maçlar, Dereceli ve Esports arasındaki bağlantıyı güçlendirmek için Dereceli modda önemli iyileştirmeler yapılacak. PUBG: BATTLEGROUNDS‘un yeni haritası Rondo, gelecekte Esports maçlarına dahil edilmesine yönelik değerlendirmelerle birlikte nisan ayında Dereceli harita havuzuna eklenecek. Dereceli modu daha çekici hale getirmek için yeni kademe ödülleri ve Dereceli’ye özel ödüller de sizleri bekliyor. Öldürmelere daha fazla ağırlık verilmesi de dahil olmak üzere Dereceli Puanı sistemindeki değişiklikler, nisan ayında yapılması planlanan bir pilot testle kademelerin beceri seviyelerini daha doğru yansıtmasını sağlayacak.

Unreal Engine 5 ve UGC
PUBG: BATTLEGROUNDS‘un Unreal Engine 5’e geçişi, Kullanıcının Geliştirdiği İçerik (UGC) hazırlıklarının yanı sıra heyecan verici bir yolculuğun başlangıcını işaret ediyor. Buradaki amaç, oyuncuları kendi içeriklerini oluşturma ve bunlarla etkileşime geçme konusunda cesaretlendirmek ve canlı, oyuncuların kendi içeriklerinin yönlendirdiği bir ekosisteme teşvik etmek.

Hile Karşıtı Geliştirmeler
Adil bir oyun ortamı sağlamak için hile karşıtı önlemler yoğunlaştırılacak ve odak noktası Dereceli modun ötesinde Normal Maçları ve tüm oyun modlarını kapsayacak şekilde genişletilecek. Mevcut çözümlerin güncellenmesi ve derin öğrenme teknolojisinin aktif kullanımı aracılığıyla, yasaklı yazılım kullanımının tespit edilmesi ve cezalandırılmasında hızın ve verimliliğin arttırılması hedefleniyor.

Önceki İçerikDragon Ball’un yaratıcısı Akira Toriyama hayatını kaybetti
Sonraki İçerikContra Operation Galuga inceleme
Başlat Tuşu 2013 yılında kurulmuş, oyun, teknoloji ve alt kültür konularına dair haber, inceleme ve makale yayınlayan bir sitedir. Site dahilinde Türk oyuncularına özel içerikler, en yeni ve özgün oyun haberleri ve makaleleri bulabilirsiniz. Türkiye oyun kültürü standartlarını yeniden belirleyip, siz değerli okuyucularımıza her zaman en kaliteli ve en güncel içeriği sunmayı kendimize hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda yayınlanan her bir içerik özenle hazırlanıp, sizlere sunuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz