Bazı Bethesda oyunları Xbox ve PC’ye özel olacak

Hangi oyunların özel olacağı ise hala belirsiz.

Microsoft, bazı ZeniMax Studios ve Bethesda oyunlarının sadece Xbox ve PC platformları için çıkış yapacağını doğruladı.

Geçen yılın Kasım ayında Microsoft, Bethesda’yı da bünyesinde bulunduran ZeniMax’i 7,5 milyar dolar karşılığında satın aldığını açıklamıştı. Bu satın alım işlemi bu ay itibarıyla ABD ve Avrupa Birliği kurumlarınca hukuki onay aldı ve resmen tamamlandı.

Eurogamer’ın haberine göre, bu devasa satın alım işleminin onay almasına ilişkin Xbox Wire’da bir yazı kaleme alan Xbox’ın Başkanı Phil Spencer, Bethesda’ya bağlı stüdyolar tarafından geliştirilecek bazı oyunların artık Xbox ve PC platformuna özel olacağını belirtti.

“Bethesda’nın yaratıcı ekiplerinin katkıyısyla birlikte oyuncular şundan emin olmalılar ki, gelecekte bazı oyunların Xbox ve PC oyuncularına özel olmasına ek olarak Xbox konsolları, PC ve Game Pass yeni Bethesda oyunlarını deneyim etmek için en iyi yer olacak.”

Öte yandan, durum belirsizliğini korumaya devam ediyor. Zira Spencer’ın yazısında tam olarak hangi oyunların Xbox ve PC’ye özel kalacağı, bunun zaman sınırlı mı yoksa tamamen geçerli bir durum mu olacağına ilişkin net bir ifade yer almıyor.

Bethesda Game Studios tarafından şu anda geliştirme aşamasında olan Starfield ve The Elder Scrolls VI gibi iki büyük oyun projesi bulunuyor. Xbox ve PC’ye özel oyunlar arasında bu ikisinin yer alıp almayacağı da henüz net olarak belirtilmiş değil.

Geçen seneki satın alım işleminin başlangıcında konuya ilişkin olarak Phil Spencer, bundan sonra tüm Bethesda IP’lerinde geçerli olmak üzere yeni oyunların Xbox ve PC dışındaki platformlara çıkış yapmasının “oyundan oyuna değişkenlik gösterebileceğini” ifade etmişti.

Bu, ilerleyen süreçte Xbox ve PC’ye özel olarak duyurulacak oyunların ya bir süreliğine ya da tamamen PlayStation platformuna çıkmayacağı anlamına geliyor.

Microsoft’un ZeniMax’i satın almasıyla bünyesindeki oyun stüdyosu sayısı 15’den 23’e çıktı. Yeni eklenenler arasında Bethesda Game Studios, id Software, Arkane Studios, Tango Gameworks ve Machine Games gibi stüdyolar yer alıyor.

Ayrıca Microsoft’un bünyesindeki IP (fikri mülkiyet) sayısı da genişlemiş oldu. ZeniMax ve Bethesda’ya bağlı DOOM, Dishonored, Prey, Rage, The Elder Scrolls, Fallout, The Evil Within ve diğer birçok oyun markası artık Xbox’ın eline geçmiş oldu.

Xbox “FPS Boost” özelliğini duyurdu; geriye uyumlu oyunlarda 60FPS desteği

Önceki İçerikSquare Enix remake oyun projeleri için Forever Entertainment ile anlaştı
Sonraki İçerikSony, Jade Raymond’ın yeni stüdyosuna ve oyununa yatırım yaptığını duyurdu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz