Square Enix remake oyun projeleri

Japon oyun firması Square Enix remake oyun projelerini geliştirmesi için Polonya merkezli Forever Entertainment ile anlaşma imzaladı.

GamesIndustry.biz’de yer alan habere göre, Polonyalı bir haber sitesine açıklama yapan Forever Entertainment stüdyosu, “Bu anlaşmanın amacı Square Enix Japonya’ya ait bir IP’nin (fikri mülkiyet) birden fazla remake (yeniden yapım) oyununu geliştirmek ve yayınlamak.” dedi.

Gematsu’da yer alan detaylara göre, hangi IP’ye ait remake oyunlar yapılacağı pazarlama sürecinin başlangıcında duyurulacak. Remake projeler orijinal oyunun senaryosunu ve oynanışını koruyacak ancak görsel anlamda baştan sona yenilenecek. Ayrıca Forever Entertainment remake oyunların satılan her bir kopyasından yüzde 50’den fazla gelir elde edecek.

Forever Entertainment daha önceden buna benzer anlaşmalara imza atmıştı. Stüdyo geçen yıl bir başka Japon firma olan Sega için Panzer Dragoon Remake’i geliştirmiş, bu yıl çıkacak olan devam oyunu Panzer Dragoon II Zwei: Remake’i de hazırlamıştı. 2018’de ise yine Square Enix ile anlaşarak Fear Effect Sedna oyununu geliştirmişti.

E3 2021 etkinliği iptal edilmiş olabilir

Önceki İçerikGoogle oyunların Stadia portları için “on milyonlarca dolar harcadı”
Sonraki İçerikBazı Bethesda oyunları Xbox ve PC’ye özel olacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz