Sony Interactive Entertainment, Jade Raymond tarafından kurulan yeni stüdyo Haven’a ve geliştirdikleri ilk oyuna yatırım yaptığını açıkladı.

Basın bülteninde yer alan detaylara göre, Assassin’s Creed’in yaratıcı isimlerinden biri olan ve daha önceden Ubisoft, EA ve Google gibi firmalarda çalışan Jade Raymond, Haven Entertainment Studios Inc. ismiyle Kanada Montreal merkezli yeni bir oyun stüdyosu kurdu. Bu stüdyo “son derece popüler oyunlarda ve serilerde çalışmış dünya çapında yetenekli ve deneyimli bir takımı bir araya getiriyor.”

Haven stüdyosu şu anda PlayStation platformu için henüz duyurulmamış yeni bir IP (fikri mülkiyet) üzerinde çalışıyor ve Sony bu proje için stüdyoya destek sağlıyor.

Oyunun adı ve çıkış tarihi gibi diğer detayların yakın zamanda açıklanması beklenmiyor.

Sony daha önceden de buna benzer yatırımlara imza atarak Hideo Kojima’nın yeni kurduğu Kojima Productions adlı stüdyosuna ve ilk oyun projesi Death Stranding’e destek sağlamıştı.

Konuyla ilgili Haven Studios Kurucusu ve CEO’su Jade Raymond, “Özüme döndüğüm ve bu yetenekli ekiple beraber yeni bir IP oluşturma fırsatı oluştuğu için çok heyecanlıyım. Yaratıcı bir oyun yapma sürecini derinden bilen, oyuncuları merkezine alan ve benzersiz kalite anlayışı ile tanınan Sony Interactive Entertainment’ın desteğine sahip bağımsız bir stüdyo olmak, bize tüm sınırları zorlama imkanını veriyor.” şeklinde konuştu.

PlayStation Studios’un Başkanı Hermen Hulst ise Sony Interactive Entertainment, Haven’a ve geleceğine yatırım yaparak stüdyoyu desteklemekten gurur duyuyor. Jade, oyun dünyasının en büyük oyun serilerinin geliştirilmesinde gösterdiği liderlik ile zengin bir deneyime sahip. Jade’in yaptığı gibi sıfırdan yaratıcı bir ekip kurmanın zorluklarını ve kazanımlarını çok iyi biliyoruz. Haven Studios’un parlak geleceğine ve şu anda geliştirilmekte olan ilk projesine güveniyoruz ve büyük heyecan duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önceki İçerikBazı Bethesda oyunları Xbox ve PC’ye özel olacak
Sonraki İçerikResident Evil 25 Yaşında!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz