Microsoft, ZeniMax firmasını satın aldığını duyurdu. ZeniMax, Bethesda ve ona bağlı birçok oyun stüdyosunu ve IP’yi elinde bulunduruyor.

Dün sürpriz bir duyuruyla Bethesda’nın Xbox tarafından satın alındığı açıklandı. 7,5 milyar dolarlık anlaşmayla Microsoft, Bethesda’nın sahibi ZeniMax’ı satın alarak bünyesindeki oyun stüdyosu sayısını 15’ten 23’e çıkardı.

Ayrıca bu satın alımla 2 bin 300 çalışan ve birçok IP, Xbox’ın portföyüne eklenmiş oldu.

Bethesda’nın oyun stüdyoları arasında, Elder Scrolls ve Fallout serilerinden sorumlu Bethesda Game Studios’un dışında Doom serisini geliştiren id Software, Dishonored serisinin geliştiricisi Arkane, Wolfenstein serisinden sorumlu Machine Games, The Evil Within’i geliştiren Tango Gameworks’ün yanı sıra ZeniMax Online Studios, Alpha Dog ve Roundhouse Studios yer alıyor.

Satın alım sonrası Microsoft’un eline geçen IP’ler yukarıdakilere ek olarak Prey, Rage ve yapım aşamasında olan Deathloop ve Starfield gibi oyunlar.

Yayımlanan blog yazısında Xbox’ın en tepe ismi Phil Spencer, artık bu IP’lere ait oyunların çıkışının ilk gününde Xbox Game Pass sistemine dahil olacağını belirtti. Bu, şu anda geliştirme aşamasında olan The Elder Scrolls 6 ve Starfield gibi büyük oyunları da kapsıyor.

Spencer, konuyla ilgili Bloomberg’a yaptığı açıklamada da, Sony ile anlaşması olan Deathloop ve Ghostwire: Tokyo oyunlarında anlaşmaya sadık kalacaklarını söyledi. Böylece bu oyunların PS5 için zaman sınırlı özel olarak çıkış yapacağı kesinleşti.

Öte yandan Phil Spencer, bundan sonra tüm Bethesda IP’lerinde geçerli olmak üzere yeni oyunların Xbox ve PC dışındaki platformlara çıkış yapmasının “oyundan oyuna değişkenlik gösterebileceğini” açıkladı.

Bir diğer blog yazısında ise Bethesda’dan Halkla İlişkiler ve Pazarlama Başkan Vekili Pete Hines, satın alım işleminden sonra Bethesda’nın kendi oyunlarını yayınlamaya devam edeceğini ifade etti. Bu durum, bazı oyunların Xbox ve PC dışındaki platformlar için de çıkış yapabileceği anlamına geliyor olabilir.

Bu gelişme, Xbox Series X ve Series S‘in ön siparişe açılmasından bir gün önce gerçekleşti. Bugünden itibaren dünya çapındaki çeşitli perakende firmaları yeni nesil Xbox konsolları için ön sipariş almaya başladı.

Yüksek donanımlı Xbox Series X 499 dolar/euro, giriş seviyesi Series S ise 299 dolar/euro fiyat etiketiyle 10 Kasım’da piyasaya sürülecek.

Türkiye fiyatları ise bir süreliğine belli olmuş, daha sonra kaldırılmıştı.

Kaynakgamesindustry.biz
Önceki İçerikSony, PlayStation 5 ön siparişleri için özür diledi
Sonraki İçerikPS5 oyunlarının dosya boyutları ortaya çıktı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz